Dündar’dan Gagavuzya çıkarması 

Gagavuzya, Çadır Lunga ve Comrat eyaletinden oluşan Türk Bölgesinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Gagavuzya Belediye Başkanı Anatoli Topal ve yardımcısı Ceban Vadim ile bir araya geldi.

Dündar’dan Gagavuzya çıkarması 

Gagavuzya, Çadır Lunga ve Comrat eyaletinden oluşan Türk Bölgesinde incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Gagavuzya Belediye Başkanı Anatoli Topal ve yardımcısı Ceban Vadim ile bir araya geldi. Belediye binasında gerçekleşen ziyarette Başkan Mustafa Dündar Gagavuzya’ya Türkiye tarafından yapılan yardımlar hakkında bilgi aldı. Moldova Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah’ı da ziyaret eden Dündar, Haziran ayı içinde yapılacak seçimler için başarılar diledi. 

“CUMHURBAŞKANI’NIN ZİYARETİ MORAL OLDU”…

Gagavuzya Belediye Başkanı Anatoli Topal de, bölgenin AB desteği ile canlandığını, Türkiye’nin de TİKA kanalıyla yardım ve yatırımlar yaptığını ifade ederek, Osmangazi Belediyesi’nden de proje desteği beklediklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin Gagavuzya halkına çok büyük moral verdiğinin altını çizen Topal, Osmangazi Belediyesi’nin bu temaslarından da çok mutlu olduklarını belirterek, Başkan Dündar’a teşekkür etti.

BAŞKAN’DAN DESTEK SÖZÜ…

Gagavuzya bölgesine proje desteğinin devam edeceğinin altını çizen Başkan Dündar, “İki belediye bürokratlarıyla birlikte yapacağımız bir çalışmayla Gagavuzya için bir yol haritası çıkartalım. Önceliğimiz Gagavuzya’nın kültürel gelişimi. Yeni nesil Türkçe’den uzaklaşıyor bunu önlememiz lazım. Bunun için Gagavuz çocukları ile Bursa çocukları bir araya gelsin ve kaynaşma ortamını kuralım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X