Dünya, o anları böyle takip etti

Dünya Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’ın dün akşamki açıklamasına odaklandı.

Dünya, o anları böyle takip etti

Macron, Sarı Yelekliler’in gösterisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Ekonomik ve sosyal OHAL’deyiz” dedi, eylemciler ikiye bölündü. ‘Sarı Yelekliler’in bir kısmı Cumhurbaşkanı Macron’un tekliflerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle eyleme devam edeceğini açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sarı Yelekliler’in eylemleri konusunda uzun süren sessizliğini bozarak Fransa halkına seslendi.

Sarı Yelekliler ve tüm dünya o anları canlı izledi.

5c0f3bccae78490ec0a5e68b.jpg

Ancak Macron’un asgari ücret artışları ve vergiler konusunda yapılacak yeniliklere yönelik açıklamalarını ve tekliflerini yetersiz bulan “Sarı Yelekliler” eylemcilerinin bir kısmı protestolara devam edeceklerini açıkladı.

Sarı Yelekliler’in bazıları eyleme devam edeceklerini, hatta protestoların daha büyük bir hal alacağını iddia ederken, bazıları “Eyleme ara vereceğiz” dedi.

Bir eylemci ise yaptığı açıklamada, “Macron’un bu kararları 3 hafta önce vermesi gerekiyordu. Geç kaldı. Biz artık daha önemli kararlar istiyoruz. Eyleme devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

5c0f3bcc61361f17b4f77b74.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X