‘Erdem Başçı’yla konuşacağız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert şekilde eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın kendisiyle görüşme talebi olduğunu belirtti ve “Çağırıp konuşacağız” dedi. Cumhurbaşkanı, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı kast ederek, “Bakıyorum ki aynı durumdalar.

‘Erdem Başçı’yla konuşacağız’

NTV’nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan’a giderken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Merkez Bankası’nda paralel yapı bağlantısı mı var?” sorusu da, Cumnhurbaşkanı’na yöneltildi.

Yanıt, “Merkez Bankası’ndaki arkadaşlarımızın paralel yapıyla ilişkili olduklarına ihtimal vermiyorum. Alt takımlarda bu tip insanlar var mıdır, yok mudur? Bunların incelemesini yaptık, yapıyoruz. Fakat üst makamda, karar alma mekanizmasındaki arkadaşlar için böyle bir şey söylemem” şeklinde oldu.

“Faizler düşmezse Türkiye yatırım yapamaz” görüşünü yineleyen Erdoğan, “Yatırım konusunda duraklama içindeyiz” dedi ve ekledi:

“Ben Cumhurbaşkanı olarak eleştirimi yaparım, yapabilirim. Buna kimsenin de müdahale etme yetkisi yok. Ortada bir gerçek var, faizler düşmezse yatırıma şiddetle ihtiyacı olan Türkiye, yatırım yapamaz. Nitekim şu anda özel sektörün yatırım noktasında ciddi bir yatırım zaafı var. Yatırım yarışı yok, bir duraklama içindeyiz…”

“ERDEM BAŞÇI’YI ÇAĞIRIP KONUŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’la konuyu yüz yüze de konuştuğunu belirtti.

Erdoğan, “Bu arkadaşı çağırıp konuşmadığımı kim söylüyor? Bugünlerde yine bir talebi var, çağırıp konuşacağız tabii. Ama onun bağlı olduğu sayın Bakan’la bunu konuştuk. Ama bakıyorum ki aynı durumdalar. Şimdi burada bu uyarılar yapıldığı halde artık biraz kendine çeki düzen ver. Ben diyorum ki faiz sebeptir enflasyon da neticedir. Bu da benim tezim. O ise enflasyon sebeptir, faiz neticedir diyor. Eğer enflasyon düşerse faizi düşürecekmiş. Bu demek senin yanlış yolda olduğunun alametidir. Bu milletle, girişimciyle, yatırımcıyla dalga geçmenin anlamı yok” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANI’NA LAF YETİŞTİRİYORSUN”

“Merkez Bankası benim görevim sadece enflasyon ve fiyat istikrarı derse, görevini anlayamamış demektir” diyen Erdoğan şunları söyledi:

”Sen, sene içinde 3-4 kere enflasyonu revize etmeye kalkarsan, burada bir yerde su kaçağı var demektir. Ama sen ne yapıyorsun, Cumhurbaşkanı’na ve aleyhte konuşanlara laf yetiştiriyorsun. Yarın kur yine sıçradı diyecekler, tamam da tedbiri al. Bu işi batılı güçlerin verdiği kararlara göre hareket etmekle sürdüremez, faiz lobisinin verdiği talimatlarla hareket edemez…”

Erdoğan ayrıca, “Dünyadaki diğer merkez bankaları enflasyonla mücadele verir, kur düzeni konusunda gövdesini ortaya koyar. Ama bizdeki kaçıyor” değerlendirmesinde de bulundu.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Açıklanan 10 madde ile Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları birbirini tutmuyor. Adeta hükümeti hesaba çeker bir tavır içinde. Ona göre silahları hükümet bırakacak; silahları bırakması gereken bölücü terör örgütü. Görünen o ki İmralı ile Kandil arasında ciddi bir kopukluk var.

DİNK CİNAYETİ

Olayda ihmal diye birşey görmem mümkün değil. Ortada kasti olarak işlenen bir cinayet var ve işin bağlantılarının ortaya çıkmasıyla olay daha da aydınlanacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X