‘Filmi imece usulü yaptık’

‘Piyasadan Büyük Alacağımız Var’ filminin Bursalı başrol oyuncusu Rabia Tutal, kendileri ve çevrelerindekilerin yaşadıklarından yola çıkarak gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye aktardıklarını söyledi.

‘Filmi imece usulü yaptık’

Ünal ÖZBAY

 

Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan yetişen ve kurdukları ‘Genç Kafa’ ekibiyle iddialı işlere imza atmaya hazırlanan Bursalı oyuncu Rabia Tutal, seyirciyle buluşan yeni filmleri ‘Piyasadan Büyük Alacağımız Var’ın hikayesini Olay Çekirge’ye anlattı. 

Gerek kendilerinin ve gerekse çevrelerindeki genç oyuncuların yaşadıkları olaylardan esinlenerek yazdıkları senaryoyu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayan Tutal, filmde rol alan Salih Kalyon ve Cem Özer gibi usta oyuncular başta olmak üzere kimsenin tek kuruş para almadığını belirtti. Genç sanatçı adayları olarak ustalarından destek gördüklerini belirten Tutal, ‘Filmi kelimenin tam anlamıyla imece usulü çektik’ dedi.

YAPIMCILAR ‘ÜNLÜ’ DERDİNDE

 

Senaryolarını ilk yazdıkları dönem filmerini çekmek için gittikleri yapımcıların ısrarla kadrodaki ünlü oyuncunun kim olduğunu sorduklarını belirten Rabia Tutal, ismi bilinmeyen oyuncuların piyasada tutunmasının zor olduğunu söyledi. 

Kapısını çaldıkları bir çok yapımcının yüzlerine bile bakmadığını anlatan Tutal, ‘Hiçbir kapı bize açılmayınca, biz de kendi filmimizi kendimiz çekmeye karar verdik. Bütün masrafları cebimizden çıkardık. Ama ne bir oyuncu para istedi ne de teknik ekip gerçek mesai ücretlerini. Sonuçta başrolde bir ünlü olmadan da bu işin yapılabileceğini herkese gösterdik kanıtladık’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X