- İskender çoğu mekan da tarihi bakır kaplar da üzerinde domates sos, uzun köfte yanında yoğurt veya közlenmiş patlıcan ile üzerine tereyağlı sos ile servis ediliyor.
110
- İnegöl köftenin özelliği kuzu ve dana etinin baharatsız bir şekilde aynı anda kullanılarak yapılmasıdır.
210
- Cantık bir nevi pide aslında ancak pidenin daha küçük ve yuvarlak olanı.
310
- Pidelerin üzerinde gelen köfte domates sos ve tereyağı ile servis ediliyor.
410
- Tahinli pideyi Bursa halkı genel de kahvaltılar da tüketiyor.
510
- Kemalpaşa tatlısı ilk Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yapılmış ve duyularınıza oldukça hitap eden şerbetli bir peynir tatlısı.
610
- Cevizli lokum Bursa’da halk arasında kına lokumu olarak da biliniyor.
710
- Bursa tam bir kestane şekeri cenneti.
810
- Karacabey’in oldukça meşhur olan sac tavası kesinlikle yenmeli.
910
- Mihaliç peyniri halk arasında kelle peyniri olarak da biliniyor. Peynirin ismi aslında Karacabey’in eski ismi Mihalıç’tan geliyor.
1010


Flipboard





