- Hatay’ın zeytin üretimiyle öne çıkan Altınözü ilçesinde, modern yöntemlerin yaygınlaşmasına rağmen, asırlık “su zeyti” tekniğiyle zeytinyağı üretimi sürdürülüyor.
113
- İlçede özellikle Halhalı türü başta olmak üzere yerel zeytin çeşitlerinin işlendiği yöntemde, taşta ezilen zeytin posası suyla karıştırılıyor ve zeytinyağının su yüzeyine çıkarak doğal olarak ayrışması bekleniyor.
213
- Yoğun emek sonucunda elde edilen yağ, düşük asit oranı ve kendine has aromasıyla dikkat çekiyor.
313
- Bölgede tercih edilen ve Altınözü’nün kültürel mirası olarak görülen “Su Zeyti”, üretim geleneğinin yaşatılması açısından önem taşıyor.
413
513
613
713
813
913
1013
1113
1213
1313


Flipboard





