Geçmişten esintiler

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen ‘Geçmişten Esintiler’ temalı defile ve konser büyük ilgi gödü. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle defile ve konser programı düzenledi

Geçmişten esintiler

Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Vali Yakup Canbolat’ın eşi Ayşegül Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş, Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık ile kadın yöneticiler katıldı. 

ÖNCE DEFİLE SONRA KONSER

Program, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü arşivinde bulunan ‘Geçmişten Esintiler’ temalı defile ile başladı. Defilede Osmanlı dönemi kadın giysileri, Keles yöresi modernize kadın giysileri ve iğne oyaları giysi koleksiyonlarından seçilmiş 18 parçalık eser, Bursalıların beğenisine sunuldu. İkinci bölümde ise Nilüfer Kadın Korosu Derneği sahne aldı. Şefliğini Dr. Aysel Gürel’in yaptığı koro, Türk sanat müziğinden halk müziğine, popüler müzikten Roman’a, Balkanlar’dan sıra gecesine kadar birçok eseri seslendirdi. 

İZLEYİCİLER DE EŞLİK ETTİ

Renkli gecede şarkılara izleyiciler de eşlik ederken, koro üyelerinin sergilemiş olduğu Karadeniz halk oyunları gösterisi ise seyircilerden tam not aldı. Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programlarına verdikleri destekten dolayı Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti. Programın sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın eşi Sevinç Aktaş ile Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Mihrimah Kocabıyık, koro şefi Dr. Aysel Gürel’e çiçek takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X