Geleceğin dağcıları İznik’te eğitim aldı

Geleceğin dağcıları 5 yaşındaki Doruk Sarı ve 10 yaşındaki ağabeyi Kemal Sarı İznik’teki ‘Yeşil Vadi’ rotasında 16 metre yükseklikteki kayaya tırmanış gerçekleştirdi. 

Geleceğin dağcıları İznik’te eğitim aldı

HAYRİ ŞEN

Milli Dağcı Tunç Fındık’ın geçtiğimiz yıl Pakistan’ın 8 bin 47 metre yüksekliğindeki Broad Peak dağı tırmanışı öncesi İznik’te açtığı ‘Yeşil Vadi’ rotası, geleceğin dağcılarına ev sahipliği yaptı. 5 yaşındaki Doruk Sarı ve 10 yaşındaki ağabeyi Kemal Sarı bölgede kaya tırmanışı gerçekleştirdi. 

Milli Dağcı Tunç Fındık’ın İznik’teki antrenmanlarına eşlik eden kaya tırmanışı sporcusu Hilmi Sarı, çocukları Doruk ve Kemal ile birlikte İznik’teki ‘Yeşil Vadi’ rotasında antremanlara katıldı. Çocuklarının ilk tırmanışlarını bu etapta yaptıklarını belirten baba Hilmi Sarı, ileride iyi birer doğa sporcusu olmaları konusunda onları eğittiğini ifade ederken, ‘Zorlu olarak gördüğümüz tabansöken etabında başarılı bir eğitim yaptılar. Aslında amacım sporun sadece futbol ile sınırlı olmadığını göstermek. Çocuklarımızı farklı dallara da yöneltmeliyiz. Bunun bir örneği de doğa sporları’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X