‘Genç Ticaret Elçileri’ projesine hibe

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından hayata geçirilen ‘Genç Ticaret Elçileri’ Projesi, ‘Erasmus + Programı’ndan hibe almaya hak kazandı.

‘Genç Ticaret Elçileri’ projesine hibe

Projeyle Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Uludağ Üniversitesi dış ticaret ile lojistik bölümü öğrencileri, Bursalı firmaların dış ticaret operasyonlarında görev alacak.

Öğrencilere yurt dışı deneyim kazandıracak projeyle firmaların hedef pazarlara ihracatlarının artırılması hedefleniyor. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili açıklamasında, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü Bursa’ya ihracatta yeni başarılar kazandırmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Bu vizyonla üniversiteler ile iş dünyası arasında köprü olacak Genç Ticaret Elçileri Projesini hayata geçirdiklerini belirten Burkay, programın ihracat yapmak isteyen Oda üyelerine kolaylık sağlayacağını vurguladı.

Burkay, ‘’Üniversitelerin 4’üncü sınıf birinci döneminde okuyan, en az B2 seviyesinde dil bilgisine sahip olan ve satış pazarlama kabiliyeti bulunan gençlerimizi, komitelerimizdeki yurt dışına açılmak isteyen veya ihracat yapma potansiyeli olan her firmamızla birebir eşleştireceğiz. Bu projeyle öğrencilerimiz, firmaların temsilcisi olarak hedef ülkelerde görev alacaklar” dedi.

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Bayizit de, valiliğin de desteklediği proje kapsamında Avrupa’daki birçok ticaret ve sanayi odası ile protokol imzaladıklarının altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X