Genel Sağlık-İş’ten bakanlığa rapor: Şehir Hastanesi’nde sorunlar bitmiyor

Genel Sağlık-İş Sendikası tarafından, 4 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılarak hizmete başlayan Bursa Şehir Hastanesi’yle ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na sağlık çalışanlarının sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin bir rapor gö

Genel Sağlık-İş’ten bakanlığa rapor: Şehir Hastanesi’nde sorunlar bitmiyor

HATİCE DAL 

 Raporda Şehir Hastanesi’ne ulaşmak için sağlık çalışanları ve hastaların saatlerce yol çilesi çektiği belirtilirken çalışan sayısı ve malzeme yetersizliğinin de büyük sorunlara yol açtığına dikkat çekildi. Hastanenin birçok servisinin hizmet dışı olduğuda iddia edilirken sağlık emekçilerinin alamadığı ek ödemeler de gündeme taşındı. 

“YOLDA GEÇEN 4 SAAT”

Sağlık çalışanları ve hastalar açısından en büyük sorunun ulaşım olduğunun altının çizildiği ve Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız imzası ile iletilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “Bursa’da ikamet etmekte olan bir sağlık çalışanı için hastanesine ulaşmak ortalama 1.5-2 saati buluyor. Bazı bölgelerde ise sabah ne kadar erken çıksalar da, kuruma ulaşamıyorlar. Şehrin çoğu bölgesinden kuruma ulaşmak için üç araç değiştirmek gerekiyor. Dönüş yolu da hesaba katıldığında bir sağlık emekçisinin işine ve evine ulaşmak için yolda geçirdiği süre günde ortalama 3.5-4 saati buluyor ve bu yolculuk için her gün masraf ediliyor.” 

“AKSAKLIKLAR VAR”

Hastanedeki hemşire sayısındaki ciddi yetersizliğe de dikkat çekilen raporda, “Kule hemşireliği adı altında yapılan uygulamaya göre kimin hangi serviste ne kadar çalışacağı belli değil. Bu durum personel için tedirginliğe, huzursuzluğa ve verimsiz çalışmaya neden oluyor. Özellikle ameliyathane malzemelerinde ciddi eksiklikler bulunuyor. Özel sektöre ihale edilen laboratuvar hizmetlerinde de  aksaklıklar mevcut. Maksimum 1 saat sürmesi gereken biyokimya tahlilleri sonuçlarının servislere ulaşması bazen 48 saati bile bulabiliyor” denildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X