Gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız! Köpükle yapıyor…

Bursalı sanatçı Ediz Atik’in köpükten yaptığı eserleri görenler, gerçeğinden ayırt edemiyor. 

Gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız! Köpükle yapıyor…

Strafor köpüğüyle istenilen ürünün aynısını yapan Ediz Atik’in eserlerini gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız. Açtığı sanat atölyesinde 3 boyutlu yazıcıda desenlerini kestiği ürünlerin kesimini yapan usta, daha sonra bu köpüğü eliyle oyma tekniği kullanarak sanat eserine dönüştürüyor. Her çeşit ev, araba, günlük hayatta kullanılan ürünlerin aynısını yapan Atik, bu ürünleri 2 bin 500 ile 50 bin lira arasında değişen fiyatlarla satıyor. Büyük bir emek ve ustalık isteyen sanatını büyük ustalıkla icra eden ustanın ürünleri büyük rağbet görüyor. Ediz Atik, bu ürünleri atölyesinde ortağı ve eşiyle birlikte yapıyor. 

EL BECERİSİ ÇOCUKLUKTAN

Çocukluktan gelme el becerisi olduğunu kaydeden Ediz Atik, önceleri resim ve ufak tefek heykeller yaptığını daha sonra bu işe başladığını söyledi.

Bursa’da bu konuda fotoğraf stüdyolarında bir ihtiyaç olduğunun altını çizen Atik, “Fotoğraf stüdyolarına doğal fotoğraf alanları yaptım. Mesela bir cami, cami penceresi veya bir ev içi yaptım. Muhteşem Yüzyıl’ın bütün sahneleri bir platoda çekiliyor. Ve bu platonun içerisinde de her şey strafor. Su buharıyla üretilen EPS maddesini blok olarak temin ediyoruz. Elimizdeki makinasıyla iki boyutlu işleyip üçüncü boyutu ben veriyorum. Piyasada ve film endüstrisinde bu işi yapan kişilere butaforist diyorlar. Bu işi yapan kişilere ise butafor deniliyor. Yüzde 30 Makine, yüzde 70 ise el işciliği. Ben mektepli değil, alaylıyım. Bu işi de layıkıyla yaptığıma inanıyorum. Türkiye’de bu işi yapan 7-8 kişi var. 81 ilde de 7-8 kişi çok az. 8 yıldır bu işi yapıyorum. Yaptığım ürünleri 2 bin 500 liradan 50 bin liraya arasında satıyorum. İşçiliğine göre veya büyüklüğüne göre fiyat değişiyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X