Gizlice görüştüler

ABD Başkanı Donald Trump’ın DEAŞ’la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk ile İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin gizli bir görüşme gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Gizlice görüştüler

Kuveyt basınının iddiasına göre McGurk ile Süleymani arasında geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen “gizli” görüşmede Irak’ta yeni kurulacak hükümet ve İran Basra’daki konsolosluğuna yönelik saldırı ele alındı. Görüşmenin McGurk’ün talebi üzerine gerçekleştiği, ABD’lilerin Süleymani’yi, Basra’da temel hizmetler nedeniyle protesto

düzenleyen göstericiler tarafından İran konsolosluğuna yapılan saldırıyla ilgilerinin olmadığına ikna ettiği belirtildi.  McGurk’ün Süleymani’ye, “Yeni Irak hükümetinde iki ülke olarak anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp birlikte çalışmalıyız.

Washington, Irak Başbakanlığı’na aday gösterilen isimlere soğuk bakmıyor. Tam tersine yeni simalara fırsat verilmesi gerektiği kanaati taşıyor” dediği de ifade edildi.

İki ülkeden şimdiye kadar söz konusu görüşmeyi doğrulayan hiçbir açıklama gelmedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X