Gümrükler dijitalleşiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ”Uluslararası ticaret üzerindeki işlem, zaman ve taşıma maliyetlerini önemli ölçüde azalttık. Artık kağıt gerektirmeyen elektronik sistemlere dayalı bilgi ve iletişim çağını yaşıyoruz” dedi.

Gümrükler dijitalleşiyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son yıllarda yapılan çalışmalarla gümrüklerdeki bekleme sürelerini en aza indirdiklerini belirterek, ”Uluslararası ticaret üzerindeki işlem, zaman ve taşıma maliyetlerini önemli ölçüde azalttık. Artık kağıt gerektirmeyen elektronik sistemlere dayalı bilgi ve iletişim çağını yaşıyoruz” dedi.

Bakan Tüfenkci, dün yaptığı açıklamada, hedeflerinin Türkiye’de ticaretin daha kolay ve güvenli yapılması olduğunu dile getiren Tüfenkci, ”2023 yılında Gayri Safi Yurt İçi Hasılamızın 2 trilyon dolara, ihracatın 500 milyar dolara çıkarılması gibi makroekonomik hedeflere ek olarak, sınır güvenliğinin sağlanması, kaçakçılığın önlenmesi, ticaretin kolaylaştırılması, gümrük iş ve işlem sürelerinin kısaltılması gibi hedeflerimizi gerçekleştirmek için yeni gümrük kapılarının açılması, mevcut kapı ve tesislerimizin yenilenmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

BEKLEME SÜRESİ AZALDI

Bakan Tüfenkci, Türkiye ekonomisini 2023’e taşıyan lokomotiflerin ticaret erbabı olacağına işaret ederek, şunları kaydetti: ”Son yıllarda yapılan çalışmalarla gümrüklerimizdeki bekleme sürelerini en aza indirerek, uluslararası ticaret üzerindeki işlem, zaman ve taşıma maliyetlerini önemli ölçüde azalttık. Artık kağıt gerektirmeyen elektronik sistemlere dayalı bilgi ve iletişim çağını yaşıyoruz. Gümrükler de bundan nasibini alıyor ve git gide daha da dijitalleşiyor. Biz de bu doğrultuda Elektronik Gümrük İşlemleri ve Gümrük Otomasyon Uygulamaları’nı geliştirerek devam ediyoruz.”
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X