Haşerelerle mücadelede doğal yöntemlere geçilsin

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, yaz ayları ile birlikte artan haşerelerle mücadelede yöntemleri konusunda belediyelerin daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Haşerelerle mücadelede doğal yöntemlere geçilsin

Sağlam, ‘İnsan sağlığını etkilemeyecek biyolojik  yöntemler kullanılmalı’ dedi.

Sağlam,  sinek, böcek ve fare başta olmak üzere çok sayıdaki zararlı ile genelde kimyasal yöntemlerle mücadele yapıldığına dikkat çekerek, “Zararlıları tamamen yok etmeyi hedefleyen bu yöntemin, insan sağlığına olumsuz etkileri var. Ayrıca doğal dengenin bozulması açısından bir dizi risk var. Artık bu yöntemleri terk ederek, biyolojik mücadele yöntemine geçmemiz gerekiyor” dedi. 

TÜM CANLILARI ÖLÜYOR

Doğal mücadele yönteminin zararlı canlıyı insanların yaşam alanlarından uzak tutmayı amaçladığını ifade eden Sinan Sağlam, kimyasal mücadelede kullanılan ilaçların sadece zararlıları değil, diğer yararlı canlıları da öldürdüğüne dikkat çekti.  Sağlam, kimyasalların, doğal dengeyi bozduğunu, kanser başta olmak üzere yol açtığı çeşitli hastalıklar nedeniyle insan sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X