Hong Kong’da hayat durdu

Dünyanın en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda beş  gündür devam eden oturma eylemi nedeniyle dün tüm uçuşlar iptal edildi.

Hong Kong’da hayat durdu

Dünyanın en yoğun hava kargo taşımacılığının yapıldığı Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda beş  gündür devam eden oturma eylemi nedeniyle dün tüm uçuşlar iptal edildi.

Pekin yönetimi protestoların ‘terör eylemlerine’ dönüştüğünü belirterek Hong Kong sınırında bulunan Şıncın şehrindeki polis ekiplerine tatbikat yapma talimatı verdi.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde zanlıların Çin’e iadesini kolaylaştıran yasa tasarısı sonrasında başlayan gösteriler bitmek bilmiyor… 

Aylardır devam eden ve ülkenin ekonomisine büyük darbe vuran gösteriler şimdi de havalimanında sürüyor. 
Hong Kong polisi çoğunluğu üniversite öğrencisi ve gençlerden oluşan yaklaşık beş bin kişilik grubun günlerdir havalimanının ana terminaliyle gidiş ve geliş peronunda toplandığını ve bu durumun birçok aksaklığa neden olduğunu belirtti. Havaalanının otopark kısmının da tamamen dolduğu kaydedildi. Bölgeye giden otobanların kenarlarındaysa yüzlerce otomobilin park ettiği görüldü.

‘SERT TEDBİRLER ALINSIN’

Hong Kong Havalimanı’nda oturma eylemi yapan göstericilerin sayısının polisin protestoculara son günlerde sert müdahale etmesi sonrası yaklaşık iki katına çıktığı belirtildi.

Gelişme sonrası açıklama yapan Havalimanı İdaresi Sözcüsü Yang Guang, binlerce kişinin katıldığı gösterilerin havalimanı operasyonlarını ciddi şekilde aksattığını belirterek, şiddet ve suça dönen gösterilere karşı hoşgörü ve merhamet gösterilmeden sert tedbirler alınması gerektiğini savundu.

‘ÖZGÜR BIRAKIN’

Oturma eylemine katılan ve çoğunluğu siyah giyen göstericilerin attıkları ‘İsyancı yok, sadece zorbalık’, ‘Hong Kong’u özgür bırakın’ sloganları dikkat çekerken, havaalanına gelen yolculara broşür uzatarak fikirlerini anlattıkları görüldü. Birçok gösterici gözünden yaralanan arkadaşlarına destek olmak ve polis şiddetini göstermek amacıyla tek gözlerine bant yapıştırdı ve ameliyat maskesi taktı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X