İdlib’de saldırılar sürüyor

Suriye’deki Beşşar Esed rejimi ve İran destekli terörist gruplar, ‘İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’nin güney kısmında başlattıkları operasyonda İdlib mutabakatını ihlal ederek toprak ele geçirmeye devam ediyor.

İdlib’de saldırılar sürüyor

Rejim güçleri, Hama ilinin batı kırsalındaki Madik Kalesi beldesi, el Kirkat ve Tüveyne köylerini, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yaşanan yoğun çatışmalardan sonra önceki gece ele geçirdi. Rejim güçlerinin aynı anda saldırı başlattığı Şeria köyünde ise yoğun çatışmalar yaşanıyor. Karadan ilerleyen rejim güçlerine havadan rejim ve Rusya’ya ait savaş uçakları da destek verdi.

ÖSO’DAN MİSİLLEME…

Askeri muhalifler ise, rejim güçlerinin dün ele geçirdiği Kefrenbude ilçesi ve Taş Tepesi bölgesini geri almak üzere operasyon başlattı. İlçe etrafında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Esed rejimi, Hama’nın kuzey kırsalındaki El Çenabire köyünü ve stratejik Osman Tepesi’ni de üç gün önce ele geçirmişti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun önceki gan Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’dan İdlib’deki saldırıların durdurulmasını istediği öğrenilmişti. Lavrov, bunun üzerine İdlib’de önceki sabah saldırıların durdurulduğu bilgisini iletmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X