İdlib’e hava saldırısı

Suriye’nin İdlib bölgesinde çatışmalar yoğunlaştı. Rejim güçleri ve Rusya hava kuvvetlerinin İdlib’in güneyinde yoğunlaşan saldırıları kuzeye doğru yayıldı. 

İdlib’e hava saldırısı

Son olarak Rusya hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları İdlib şehrinin batısındaki Heyet Tahrir Şam hedeflerini bombaladı. Muhalifler saldırılarda bazı sivillerin yaralandığını duyurdu.  Suriye ordusu ise Halep’in kuzeybatı kırsalında da muhaliflere ait hedeflere füzelerle saldırdı. Rusya ve Suriye hava kuvvetlerinin İdlib’in güneyindeki yerleşimlerle Hama’nın kuzey kırsalına yönelik hava saldırıları da belirli aralıklarla sürüyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı keşif uçakları da zaman zaman İdlib üzerinde devriye uçuşu gerçekleştiriyor. 

Bu arada Tel Rıfat’ta da Şeyh İsa, Um Huş ve Hurbul köylerinde Özgür Suriye Ordusu güçleriyle YPG’li teröristler arasında yoğun çatışmalar yaşandığı belirtiliyor.  Bölgede çatışmaların yoğunlaşması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri de bazı gözlem noktalarını takviye etmeye başladı. 
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X