İmar Barışı’nda değişiklik

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışında iş dünyasından gelen itirazlar doğrultusunda değişikliğe gitti.

İmar Barışı’nda değişiklik

 Oteller başta olmak üzere turizm tesisleri, fabrikalar, AVM’ler, hastaneler gibi işyerleri yapı kayıt belgesi bedelinin ruhsatlı alan üzerinden hesaplanması nedeniyle yüksek rakamlar ödemek zorunda kalacaktı. Ancak yapılan değişiklikle hesaplama sistemi değiştirilerek, iş dünyasına kolaylık sağlandı.

Ruhsatlı oteli, hastanesi, iş merkezi, fabrikası olan iş adamları imar barışına başvurduklarında, kayıt bedelinin hesabı binanın tamamı üzerinden yapılıyordu. Bu nedenle bedel yüksek çıktığından turizmciler başta olmak üzere iş dünyası barış için başvurmuyordu. Düzenleme ile kaçak binalar, Hazine ve belediye arsaları üzerine yapılmışsa, arsa emlak değeri binanın oturum alanı üzerinden hesaplanacak.

Dolayısıyla yapı kayıt belgesi bedeli de daha düşük çıkacak. Parsel üzerinde birden fazla yapı bulunuyorsa sadece Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunulan yapının arsa payı dikkate alınacak. Taşınmaz hisseli ise, her bir hak sahibi hissesi oranında bedel ödeyecek. Bu arada, binanın katları hesaplanırken, bodrum katlar da hesaba dahil edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X