İnegöl’de dolu dolu Ramazan

İnegöl’de Ramazan ayı dolu dolu geçecek. Bir ay boyunca ilçede Belediyenin koordinesinde her akşam ayrı bir etkinlik düzenlenecek.

İnegöl’de dolu dolu Ramazan

11 Ayın Sultanı olan Ramazan-ı Şerif’in gelişi ile İnegöl’de düzenlenecek olan program ve etkinlikler hakkında Belediye Başkanı Alper Taban, açıklamalarda bulundu.

Başkanı Taban, dün Belediye Encümen Salonunda düzenlediği basın toplantısına, erzak yardımlarından kültürel faaliyetlere, kaldırım işgallerine kadar birçok konuda bilgi verdi. Taban, “Ramazan ayını dolu dolu yaşamaya çalışacağız” dedi.

8 CAMİDE 8 AYRI HAFIZ

Ramazan ayı programları hakkında bilgi veren Taban, ilk teravih namazını İshakpaşa Camii’nden başlatmak istediklerini belirtti. Başkan Taban, “ Kur’an-ı Kerimi okuyan dünya birincileri hafızlarımızı, yine kıymetli vatandaşlarımızla bir araya getireceğiz. Bu sene de farklı farklı camilerimizde programlarımız devam edecek, özellikle 8 camide 8 ayrı hafızımızı ağırlamış olacağız”ifadelerini kullandı. 

RAMAZANIN RUHUNA UYGUN EĞLENCELER

Cami programlarıyla beraber eğlencelerin de ramazanın ruhuna uygun olacağı bilgisini veren Taban, “Ramazanın vazgeçilmezi olan; orta oyunu, belediye tiyatromuz gibi etkinliklerle de halkımızın karşısında olacağız.  Baykoca, Tahtaköprü, Yeniceköy, Kurşunlu mahallelerinde Ramazan Özel Eğlenceleri gerçekleştirmiş olacağız.

Diğerlerinde farklı bir etkinlik olarak çarşı içerisindeki esnaflarımıza bir miktar katkı olması adına ‘Çocuk Etkinlik Çadırı’ faaliyetimizi hayata geçirmek istiyoruz. 06 Mayıs-31 Mayıs tarihleri ve saat öğlen 11.00 ile akşam 18.00 saatleri arasında kurduğumuz çadırda 5-12 yaş çocuklarımız faaliyet kapsamında kurulan atölyeler içerisinde süs eşyası yapmayı, geri dönüşüm malzemelerini değerlendirmeyi, atık kazanımlarını ve boyama ile resim yapma etkinliklerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

İFTAR VE SAHUR PROGRAMLARI

Belediyenin iftar ve sahur programlarının da olacağını ifade eden Başkan Taban, heykel önünde 30 gün boyunca iftar çadırının vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti. Başkan Taban, “Burada ailelerimiz gelip oruçlarını açabilecekler.  Yine şehit yakınlarımızla, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri ile yetim ve öksüzleri de düşünerek onlarla yapacağımız iftar programlarımız olacaktır. STK’lar ile daha önce yapmış olduğumuz sahur programlarını devam ettirmek istiyoruz. Yoğun iftar ve sahur programları nedeniyle herhangi bir çakışma yaşanmaması adına bu programlarımızın tarihlerini şu an için açıklamıyorum” dedi.

YARDIMLAR SÜRÜYOR

Ayrıca ihtiyaç sahibi kişi ya da aileye yılın 365 günü yardımcı olacak bir organizasyonun olacağını ifadre eden Taban, Ramazan ayında gıda ve erzak desteklerinin de devam edeceğini, 1 aylık gıda kolisi yardımlarının da süreceğini belirtti. 

KALDIRIM İŞGALLERİ

Ramazan ayı nedeniyle ilçedeki kaldırımlarla da yeni düzenlemenen olacağını açıklayan Başkan Taban, “Bu kapsamda; lokantalar, restoranlar gibi esnaf işletmelerinin özelikle iftar saatlerinde iç mekanlarına sığmadıkları için dış mekanlarına da masa ve sandalye açarak orada iftar yapmak isteyen kişileri ağırlayabileceklerdir.

Yalnız bu faaliyetin kesinlikle saat 18.30’dan itibaren başlayacağını buradan ifade etmek istiyorum. Aynı şekilde ramazan geleneği haline dönüşen helva, tatlı ve limonata gibi yiyecek ce içecek satışları ile alakalı ilgili esnaflarımız kendi işletmelerinin önünde olması kaydıyla satış yapma tasarrufunda olacaklardır” bilgisini paylaştı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X