Iraklı Türkmenlerin ‘Dicle Kalkanı’ talebi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu milletvekili Aydın Maruf, Türkmen ilçesi Telafer ile Musul ve diğer bölgelerin terör örgütü IŞİD’ten kurtarılması için yardım çağrısında bulundu. Maruf, “Türkiye, Musul’da sadece Türkmenlere değil diğer etni

Iraklı Türkmenlerin ‘Dicle Kalkanı’ talebi

Türkmen milletvekili Maruf, IŞİD’in kontrolündeki bölgelerde Türkmenlerin büyük acılar çektiğini ve tüm umutlarının Türkiye’nin Suriye’deki ‘Fırat Kalkanı’na benzer bir harekat düzenlemesine bağlı olduğunu söyledi. Maruf, “Musul operasyonunun zamanı gelmiştir. Kim engelliyor ya da geciktiriyorsa, insanlığa karşı yanlış yapıyor. Iraklı Türkmenler olarak bu operasyonun bir an önce yapılması ve oradaki insanların zulümden kurtarılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

“Musul operasyonuna mutlaka Türkmenler de katılmalı” diyen Maruf, Türkmensiz bir Musul harekatının barışa ve dostluğa hizmet etmeyeceğini söyledi. Maruf, “Telafer’in teröristlerden temizlenmesi için Türkiye’nin Suriye’dekine benzer inisiyatif alarak bir barış operasyonu yapılmasını çok isteriz. Türkiye, Ortadoğu’da her zaman barışa destek vermiştir. Son olarak Cerablus canlı bir örnek olarak önümüzde duruyor. Özellikle Türkmenler olarak Türkiye’nin desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X