İsrail ordusundan Suriye sınırındaki birliklere takviye

Suriye’deki Beşar Esad rejimi ve destekçilerinin ülkenin güneybatısındaki Dera’ya yönelik saldırılarının ardından, İsrail ordusunun Suriye sınırındaki birliklerine takviye güç gönderdiği bildirildi.

İsrail ordusundan Suriye sınırındaki birliklere takviye

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Suriye sınırında görevli Kuzey Komutanlığı’ndaki birliklere topçu ve zırhlı araç gücü takviyesi yapıldığı belirtildi.

İsrail’in Suriye sorununda ‘tarafsız kalmaya devam edeceği’ vurgulanan açıklamada, ‘İsrail’in egemenliğine ve vatandaşlarını riske atacak her türlü ihlale kesinlikle karşılık verilecektir’ denildi.

‘Kuzey Komutanlığı’ndaki durum değerlendirmesinin ardından, Golan Tepeleri’ndeki 210. Bölük’ün ek zırhlı ve topçu birlikleriyle takviye edilmesine karar verilmiştir.’ ifadelerine yer verilen açıklamada, Dera’daki rejim saldırılarından kaçarak İsrail’in Suriye sınırına sığınan sivillere yönelik yardım faaliyetlerine ise devam edileceği kaydedildi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu haftalık olağan kabine toplantısında Suriye’deki son gelişmeler ve Dera’daki saldırılardan kaçarak İsrail sınırına gelen Suriyeli sivillerin durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail’in sınırlarını korumaya ve insani yardımlara devam edeceğini söyleyen Netanyahu, Dera’daki saldırılardan kaçan sivillerin İsrail’e girişine ise izin vermeyeceklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X