İsrail ve Yunanistan’dan Girit’e radar sistemi 

Akdeniz’de enerji güvenliğine dair tartışmalar sürerken, bir süredir yakın ilişkide olan İsrail ve Yunanistan’ın, Girit Adası’nda yeni bir radar sistemi inşa edeceği belirtildi.

İsrail ve Yunanistan’dan Girit’e radar sistemi 

Yunanistan’da yayın yapan Kathimerini gazetesinin aktardığına göre, ‘The Long Horizon’ adlı sistem iki ülkeye de Doğu Akdeniz havzasını gözlemleme olanağı tanıyacak. Gazete, projenin bütçesini açıklamadı ancak Yunanistan’ın kesinti yapılan askeri harcamaları düşünüldüğünde miktarın ‘çok da küçük olmadığını’ belirtti.

Yunanistan yakın zamanda donanmaya ait bilgileri İsrail ile paylaşmayı kabul etmiş; arama-kurtarma operasyonlarında kullanmak üzere Tel Aviv’den yedi adet de insansız hava aracı kiralamıştı.

Öte yandan Güney Kıbrıs da Akdeniz’de İsrail ile aynı çıkarları paylaşıyor. Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail arasında devlet başkanları düzeyinde yapılan üçlü görüşmeye bugün İsrail’de devam edilmesi bekleniyor. Zirvede enerji güvenliği masada olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X