Kadın Platformu’ndan Emine Bulut eylemi

Bursa Kadın Platformu, Kırıkkale’de eski eşi tarafından kızının önünde katledilen Emine Bulut cinayetini protesto etmek için Heykel’de buluştu.

Kadın Platformu’ndan Emine Bulut eylemi

Platform adına konuşan Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, Emine Bulut’un haykırışının tüm kadınların haykırışı olduğunu söyledi. İşlenen bu cinayeti kınadıklarını kaydeden Aksakal, “Hep söylediğimiz gibi, bu cinayet münferit değil, ataerkil sistemin gerçekleştirdiği sistematik kadın katliamlarının olağan hale getirilmiş bir parçasıdır. Nitekim yalnızca geçtiğimiz Temmuz ayında 31 kadın en yakınındaki erkekler tarafından katledildi. 31 günde 31 kadın. Aslında yaşananlara kadın katliamı diyoruz” dedi.

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”…

Aksakal, “Toplumsal yaşamı baştan aşağı dinselleştirmek, kadını kamusal alanlardan uzaklaştırmak amacıyla, sosyal politikaları diyanet eliyle düzenleyen, laik-seküler yaşamı yok eden ve kadın kazanımlarını hedef alan düzenlemeler bu cinayetlerin temel sebebidir. İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Yasası etkin biçimde uygulanmalıdır. Aile Bakanlığı yerine Kadın Bakanlığı kurulmalı, ülkede zihinsel değişim sağlanmalıdır. Böylesi vahşetin yaşandığı bugün ve her gün biz kadınlar olarak, her türlü şiddete karşı şiddetsiz bir dünyayı örmek ve Eminel’erin hesabını sormak için mücadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X