Kadınlar işe topuklu ayakkabıyla gitmeli

Japonya’da işverenlerin kadınlara topuklu ayakkabı giymeyi zorunlu hale getirmesine karşı çıkan kadınların başlattığı imza kampanyasıyla ilgili konuşan Sağlık ve Çalışma Bakanı Takumi Nemoto,kadınların topuklu ayakkabı giymelerinin ‘uygun’olduğunu söyledi

Kadınlar işe topuklu ayakkabıyla gitmeli

Meclis’te muhalefet milletvekillerinin kampanya ile ilgili sorularını cevaplayan Sağlık Bakanı Nemoto, ‘Bu uygulama iş yerlerinde genellikle kabul edilen gerekli ve uygun kıyafet kuralları içerisinde yer alıyor’ dedi.

Fakat bakanın açıklamalarına kadınlar sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Sosyal medyada #KuToo etiketiyle başlatılan kampanyada da topuklu ayakkabı zorunluluğuna karşı çıkılıyor. Japonca’da ‘Kutsu’ kelimesi ayakkabı anlamına geliyor. ‘Kutsuu’ ise acı demek. Kadın hakları savunucuları, seçtikleri etikette bir yandan bu kelimeleri birleştirirken, diğer yandan da geçen yıl kadına yönelik şiddet ve tacizi protesto etmek üzere başlatılan #MeToo (Ben de) hareketine gönderme yapıyor.

İşverenlerin kıyafet yönetmeliklerinde topuklu ayakkabı zorunluluğu şart koşmasını engelleyecek bir yasal düzenleme çağrısıyla toplanan imzalar salı günü Çalışma Bakanlığı’na iletilmişti. Bildiriye 20 bin kadın imza atmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X