Kadınları otomotive kazandırmalıyız

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanlığını da yürüten Beyçelik Holding CEO’su Baran Çelik, kadınları otomotiv sektörüne kazandırmak geretiğini söyledi.

Kadınları otomotive kazandırmalıyız

Çelik, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) ”İş’te Sohbetler” toplantısına konuk oldu. Burada Beyçelik’in ana faaliyet alanı olan otomotiv sektöründe kadın istihdamına yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Çelik şunları kaydetti: ‘’Şirketimizde masa başında çalışan kadın müdür de var çekici operatörü olarak çalışan da var. Sektörde bir değişim yaratabilmek için bu tarz örnekleri çoğaltmalıyız.

Toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri yaygınlaşarak her kademe de her pozisyondaki kişilere bu eğitim verilmeli. Dünya otomotiv endüstrisi önemli bir değişimin içinde.

Sektörün gündeminde teknolojik gelişmeler ve endüstri 4.0 yer alıyor. Teknoloji ile iç içe olan bir kuşak şu anda iş hayatında, yeni nesil de arkasından geliyor. Bu yüzden kadınlara genç yaşlarda meslek belirlerken sektörün bu dinamik tarafını aktarmak ve onları sektöre kazandırmaya çalışmalıyız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X