Kapalı çarşının değeri Büyükşehir’le artıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehrin aynası olan Kapalı Çarşı ve çevresindeki çalışmaların önemli ölçüde tamamlandığını belirterek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren bölgenin değerinin de gün geçtikçe arttığını söyledi.

Kapalı çarşının değeri Büyükşehir’le artıyor

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ndeki restorasyon ve yenileme çalışmaları ile bölgenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda çarşıyı büyük alışveriş merkezleri ile rekabet edebilir hale getirme yönündeki çalışmaları da hız kesmeden sürdürüyor. Kapalı çarşıdaki restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelirken, daha önce klima sistemleri ile rahat bir ortama dönüştürülen kapalı alt çarşı esnafı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ağırladı. Kapalı alt çarşıda düzenlenen toplantıya Başkan Altepe’nin yanı sıra Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanvekili Bahri Şarlı, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak ile çarşı esnafı katıldı. Ev sahibi olarak toplantının açılışında konuşan Bursa Yaymacılar ve Benzerleri Odası Başkanı Fahrettin Tüccaroğlu, yaz aylarında vatandaşların bir an önce çıkmak için uğraştığı alt çarşının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan klima sistemi sayesinde ferah ve daha konforlu hale geldiğini belirterek, Altepe’ye teşekkür etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de çocukluğunun çarşıda geçtiğini, yıllardan konuşulan tüm sıkıntıları bildiğini söyledi. Çarşının üstünün kapatılması, bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi gibi konuların çarşı esnafının her zaman gündeminde olduğunu dile getiren Başkan Altepe, “Ancak bu sorunlar kenti yönetenlerin gündemine hiç gelmedi. Osmangazi Belediye Başkanı seçildiğimizde bu sorunlara el atmak da bize nasip oldu. Hem Osmangazi’de hem Büyükşehir’de önemli çalışmaları hayata geçirdik. Çatı kaplama, cephe düzenleme, bölgedeki tarihi eserlerin restorasyonu gibi çalışmaların ardından şimdi de Kapalı Çarşı’nın restorasyonunu tamamlama aşamasına getirdik. Vatandaşların büyük alışveriş merkezlerinde bulduğu hangi hizmet varsa onları çarşımıza kazandırmak istiyoruz. Çünkü çarşı şehrin aynası. Çarşı ne kadar hareketli olursa, Bursa o kadar hareketli olur. Ancak alışveriş merkezleriyle rekabet için sadece fiziki düzenlemeler yetmez. Bunun için çalışma sisteminden, açılış kapanış saatlerine kadar bir dizi düzenleme daha yapılmalı. Eğer siz dükkanları erkenden kapatırsanız, vatandaş da aradığını bulmak için alışveriş merkezlerine gider. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

TESKOMB Genel Başkanvekili Bahri Şarlı ise geçmişte Bursa deyince akla Uludağ ve kaplıcalar gibi Kapalı Çarşı’nın da geldiğini ancak büyük yangının ardından çarşının bakımsız hale geldiğini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’nin esnafa verdiği önemin bir göstergesi olan Kapalı Çarşı’nın iftihar edilecek bir noktaya gelmesinin mutluluk verici olduğunu belirten Şarlı, hem Bursa’ya hem de esnafa sağladığı katkılar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Geçmişte her belediye başkanının imkanlar ölçüsünde bir şeyler yapmaya çalıştığını belirten BESOB Başkanı Arif Tak ise, “Belki güçleri yetmedi, belki de ileri görüşlülükleri azdı bilemiyorum ama Başkanımız Recep Altepe sayesinde esnafımız moral buldu. Gelip ‘ne eksiğiniz var’ demesi bile esnafa büyük moral veriyor. Yapılan hizmetleri de herkes görüyor, takdir ediyor. Siz hiç çalışmadan kapıları kapatıp, otursaydınız, bugün aldığınız oyları almanız mümkün olmazdı. Kimseden destek almadan geçimini sağlaya çalışan esnafımıza yaptığımız hizmetler için Allah sizden razı olsun” diye konuştu.

Bu arada esnafa verdiği destekler nedeniyle Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından 2013 yılının Ani Evran’ı seçilen Başkan Altepe’ye plaket ve Esnaf Oscar’ı Bahri Şarlı ve Arif Tak tarafından verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X