Kaşıkçı soruşturmasında 20 konsolosluk çalışanı ifade verdi

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma kapsamında, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda çalışan 20 kişi ifade verdi.

Kaşıkçı soruşturmasında 20 konsolosluk çalışanı ifade verdi

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra haber alınamamasıyla ilgili soruşturma kapsamında, Başkonsolosluk çalışanı 20 kişinin ifade verme işlemi tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de gittiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma sürüyor.

Aralarında şoför, teknik bakım, muhasebe ve santral görevlilerinin de bulunduğu konsolosluk çalışanları, tanık sıfatıyla ifade vermek üzere Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

Savcılık, toplam 20 kişinin ifadesini aldı. Soruşturma kapsamında, aralarında yabancı uyruklu şahısların da olduğu 25 kişinin daha ifadesine başvurulacağı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı’nca yürütülen soruşturma çerçevesinde söz konusu kişilerin ifadelerinin birden fazla savcı tarafından alındığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X