Kenti sağanak vurdu! Araç mahsur kaldı…

Bursa’da sağanak nedeniyle yolları su bastı. Alt geçitte bir otomobil mahsur kalırken, tıkanan rögar kapakları nedeniyle gölete dönen karayolundan geçmek isteyen sürücüler zor anlar yaşadı. 

Kenti sağanak vurdu! Araç mahsur kaldı…

Bursa’da gece saatlerinde başlayan sağanak yağış şehrin bazı noktalarında su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Sürücüler biriken küçük göletlerden geçmek isterken zor anlar yaşadı. Osmangazi İlçesi Merinos Alt Geçit’inde biriken su nedeniyle 16 LMC 99 plakalı otomobil mahsur kaldı.

Mahsur kalan sürücü Oktay Sarıkaya durumu itfaiye, BUSKİ ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yardımını kabul etmeyen Sarıkaya çekici çağırarak otomobilinin biriken su göletinden kurtarılmasını istedi. Ağaçlardan dökülen yapraklardan kaynaklı olarak tıkanan rögar kapaklarını temizleyen BUSKİ ekipleri, 1 saatlik çalışma sonucunda alt geçitte biriken suları tahliye ederek karayolunun trafiğe açılmasını sağlarken, polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. 

aw522725_02.jpg

Alt geçitte mahsur kalan sürücü Sarıkaya su tahliye olana kadar ekiplerinin yardım talebini geri çevirerek, otomobilden inmedi. Sarıkaya, alt geçitten geçerken yükselen suyu fark etmediğini ve aniden otomobilin arızalandığı söyledi. Telefonun şarjı bittiği için uzun süre burada beklemek zorunda kaldığını belirten Sarıkaya, “Burası göl gibiydi. Kimseye haber veremediğim için saatlerce bekledim. Polis ekipleri beni fark edince yardıma geldiler. Belediye ve itfaiye ekiplerinin gelmesiyle su tahliye edildi. İlk başta su çok yüksekti bu yüzden otomobilden çıkamadım.” diye konuştu.

aw522725_06.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X