Limonla güzelleşmenin 8 sırrı

Tam bir C vitamini deposu olan limon sağlığımız için her daim mutfaklarımızın baş tacı oluyor. İçinde hiç yağ ve kolesterol bulundurmayan limon birçok sağlık sorununa çare olduğu gibi güzelleşmek için de çok etkili bir silaha dönüşebilir.

Limonla güzelleşmenin 8 sırrı

 Evde kolayca uygulayabileceğiniz reçetelerle güzelliğinize güzellik katacaksınız.  
 

1 Koltuk altı ve dirsekteki lekeler

1 Koltuk altı ve dirsekteki lekeler

Vücuttaki fazla melanin yüzünden özellikle koltukaltı ve dirsek gibi sürtünmeden çokça etkilenen bölgelerimizde renk değişimi ve kararma meydana gelir. Limonun beyazlatıcı etkisi bu bölgelerde işe yarayacaktır. Ancak özellikle koltukaltı için tahriş etkisini dikkate alın ve cildinize zaman tanıyın.  
 

2 Saç renginizi açmak için

2 Saç renginizi açmak için

Kimyasal renk açıcılar yerine limon kullanmayı deneyebilirsiniz. Saçlarınızı yıkamadan birkaç saat önce bol miktarda limon suyunu saç diplerinize sürüp bekletin. Bu uygulama saç renginizi uzun sürede açacak ama kimyasal ürünler gibi zarar vermeyecek.  
 

3 İstenmeyen bronzluk için limon

3 İstenmeyen bronzluk için limon

Özellikle yaz aylarında sürekli açıkta kalan el ve ayaklarımız vücudumuzun diğer yerlerine göre daha fazla bronzlaşır ve cilt tonumuzda istenmeyen bir fark yaratır. Limon, su ve kabartma tozunu karıştırıp bir diş fırçası yardımı ile bu yerlere uyguladığınızda cildinize hem peeling yapıp ölü derilerden kurtulacak hem de cilt tonunuzu beyazlatabileceksiniz.  
 

4 Saç uzatan limon maskesi

4 Saç uzatan limon maskesi

1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi suyunu karıştırıp saçlarınıza bu karışımla masaj yapın ve 20 dakika bekletip durulayın. Haftada bir uygulayacağınız bu maske foliküllerinizi besleyip kırılan saçlarınızı onarak ve sağlıklı saç uzamasına yardımcı olacaktır.  
 

5 Limon ve şeker peelingi

5 Limon ve şeker peelingi

Peeling ürününüz bitti ya da yanınıza almayı unuttunuz diyelim. Hemen 1 limonun suyuyla şekeri bir kapta karıştırın. Karışım yüzünüze sürebileceğiniz kadar koyu kıvamlı olmalıdır. Yüzünüzü temizledikten sonra bu karışımla ovarsanız cildiniz hemen tazelenecektir.    
 

6 Siyah nokta ve sivilceler

6 Siyah nokta ve sivilceler

Siyah nokta ve sivilcelerden kurtulmak için ikiye böldüğünüz limonu yüzünüze düzenli olarak sürerseniz sivilceleriniz kısa sürede kuruyacak ve siyah noktalarınız kendilerini dışarı atacaktır.  
 

7 Limonlu ayak banyosu

7 Limonlu ayak banyosu

Ilık suya ekleyeceğiniz limon suyunun içine en sevdiğiniz lavanta, badem ya da fındık yağı gibi doğal yağlardan birini ekleyip ayaklarınızı bu banyoda bekletin. Yorgunluğa karşı çok etkili olduğu gibi ayaklarınızı yumuşacık da yapacaktır. 
 

8 Limonlu doğal ağda

8 Limonlu doğal ağda

Hazır ağdaların içindeki kimyasal maddelerden çekiniyorsanız basitçe su, şeker ve limon suyunu şeker eriyene kadar ısıtıp yapışkan bir kıvam alıp soğuduktan sonra doğal bir ağda olarak tüm vücudunuzda güvenle kullanabilirsiniz.  

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X