Liselerde ‘Önce İnsan’ projesi hayata geçiyor

Lise öğrencilerine sorumluluk bilincini aşılamayı hedefleyen ‘Önce İnsan’ projesi Yeşim Tekstil, SosyalBen Akademi ve Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nin işbirliği ile hayata geçiyor.

Liselerde ‘Önce İnsan’ projesi hayata geçiyor

Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi’nde uygulamaya koyulan proje ile Türkiye’deki gönüllülük oranının arttırılmasının amaçlanıyor. Yeşim Tekstil’in kurucusu Şükrü Şankaya’nın hayırseverlik anlayışını, sosyal sorumluluk bilinci ile birleştirmeyi hedefleyen projenin tanıtımı Yeşim Tekstil Konferans Salonu’nda yapıldı.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”

Toplantıda konuşan Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Direktörü Dilek Cesur, firma kurucularından merhum Şükrü Şankaya’nın hayırseverlik anlayışı ile tüm ülkeye örnek olduğunu hatırlattı. Cesur, “Projemizin merhum Şükrü Şankaya’nın 15’nci ölüm yıl dönümünde hayata geçmesi bizim için ayrı bir önem taşıyor. SosyalBen Akademi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi ve Yeşim Tekstil iş birliği ile Türkiye’de örneği olmayan ortak bir çalışmaya imza atıyoruz. Güçlerini birleştirerek etki alanlarını genişletmiş bu üç kurumun, Türkiye’deki gönüllülük oranını arttırabilmek ve daha yaşanılabilir bir dünya oluşturmak adına güçlü bir farkındalık sağlamak üzere başladıkları bu yolculuğu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 

30 ÖĞRENCİYE EĞİTİM…

SosyalBen Vakfı Kurucusu Ece Çiftçi,  hayata geçirilen projenin ilk ayağı olarak lise öğrencilerine aktif gönüllülük ve sivil toplum bilincini kazandırmayı hedeflediklerinin altını çizerek, 30 öğrenciye “Sosyal Sorumluluk ve Sosyal Girişimcilik” eğitimi vermeye başladıklarına belirtti.  Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Müdürü Yeşim Ömeroğlu Ünlü de son yıllarda eğitimin sadece sınıf geçmeye, sınavları kazanmaya ve iş bulmaya yarayan işlevinin ön planda tutulduğuna şahit olduklarını, oysa bunların eğitimin sonuçları olduğuna dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X