Listede zirvedeyiz ama!..

Ligde son 5 sezonda en fazla süre alan genç oyuncu Ozan Tufan oldu. Ozan, Bursaspor formasıyla 32 maça çıkmış ve 2 bin 799 dakika sahada kalmıştı. Listede Kubilay Kanatsızkuş ve Ertuğrul Ersoy’da yer aldı.

Listede zirvedeyiz ama!..

Spor Toto Süper Lig’de 2018-2019 sezonunda genç futbolculara fazla forma şansı verilmedi. Galatasaray’ın şampiyonluğuyla tamamlanan sezonda 1 Ocak 1998 ve daha sonra doğan 28 futbolcu şans buldu.Ligde 14 ekip, 21 yaş ve altında forma giyen futbolcuları sahaya sürerken, Bursaspor ve Galatasaray’da bu kriterlere uygun dörder oyuncu dikkati çekti. Bu ekipleri üçer futbolcuyla Fenerbahçe, Kasımpaşa ve Kayserispor, ikişer oyuncuyla Antalyaspor ve Trabzonspor, birer futbolcuyla Konyaspor, Alanyaspor, Beşiktaş, Erzurum, Malatya, Göztepe ve Ankaragücü izledi.

BU SEZON YOKUZ

Genç isimler içinde en fazla süreyi Alanyaspor’dan İtalyan ekibi Sassuolo’ya transfer olan Merih Demiral, Trabzonsporlu Abdülkadir Ömür, Antalyaspor’dan Doğukan Sinik ile Almanya’nın Stuttgart takımına transfer olan Galatasaray’dan Ozan Kabak aldı. Süper Lig’de 28 genç oyuncuya şans verilen 2018-2019 sezonu, son 5 yılda gençlerin en az süre aldığı sezon oldu. Geçen sezon 40 genç ismin şans bulduğu ligde 2016-2017’de 37, 2015-2016’da 47 ve 2014-2015’te ise 43 genç futbolcu sahada yer aldı. 

ozan tufan bursa ile ilgili görsel sonucu
Ozan Tufan 

3 İSİM VAR

Ligde son 5 sezonda en fazla süre alan genç oyuncu Ozan Tufan oldu. Ozan, Bursaspor formasıyla 32 maça çıkmış ve 2 bin 799 dakika sahada kalmıştı. Listede ayrıca Bursaspor’dan Kubilay Kanatsızkuş ve Ertuğrul Ersoy’da yer aldı. Ahmet Çalık, Cengiz Ünder, Yusuf Yazıcı, İrfan Can Kahveci, Abdülkadir Ömür, Orkan Çınar ve Beykan Şimşek ise listeyi tamamladı. Sürekli alt yapısından çıkardığı isimlerle ün salan Bursaspor’da son dönemde yaşananlar ise Vakıfköy’de gerileme olduğunu gözler önüne serdi. 

Kubilay Kanatsızkuş ile ilgili görsel sonucu
Kubilay Kanatsızkuş

Ertuğrul Ersoy ile ilgili görsel sonucu
 Ertuğrul Ersoy

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X