‘Makedonya ile ilişkilerimiz daha da güçlenecek’ 

Refik Özen, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde bulunduğu temas ve incelemelerde, Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkileri ve dış ticaret hacmini daha da arttırmak istediklerini söyledi.

‘Makedonya ile ilişkilerimiz daha da güçlenecek’ 

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkan Vekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen Makedonya temasları kapsamında; Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’yı makamında ziyaret etti. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkileri değerlendiren Özen, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Dr. Elvin Hasan’la da biraraya gelerek yeni görevinde başarılar diledi. 

‘DIŞ TİCARET HACMİNİ ARTTIRACAĞIZ”…

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nin uluslararası alanda ilişkilerini daha da güçlendirdiği ifade eden Özen, Makedonya’nın hem dış ticaret hem de yatırım kaynakları açısından Avrupa Birliği ile çok sıkı bağları bulunduğunu kaydetti.

Özen, “Makedonya’da doğrudan yabancı sermaye yatırımı gerçekleştiren Türk şirketlerinin sayısı 100 civarında, toplam tutarı ise yaklaşık 1.2 milyar dolar düzeyinde. İki ülke arasındaki, 400 milyon doları Türkiye’nin Makedonya’ya ihracatı olmak üzere, toplam 500 milyon dolarlık dış ticaret hacmini daha da arttırmak istiyoruz” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X