Medya devinin yeni patronu Bursalı

Herkesin merakla beklediği açıklama yapıldı. Aydın Doğan’a ait Hürriyet, Kanal D, Posta, Fanatik, CNN Türk, DHA, D-Smart gibi markalar Erdoğan Demirören’in sahibi olduğu Demirören Grubu’na geçecek.

Medya devinin yeni patronu Bursalı

Bir son dakika sürprizi olmazsa, Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk gibi markaların yeni sahibi Erdoğan Demirören olacak.

Peki Erdoğan Demirören kimdir?

Demirören Medya Grubu’nun İnegöllü patronu ve biyografisi haberimizin detayında…

Doğan Şirketler Grubu Holding, medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerdeki paylarının satışı için Demirören Holding AŞ ile görüşmelere başlandığını duyurdu.

BİRÇOK ALANDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Anlaşmayla birlikte Doğan Medya Grubu çatısı altındaki Hürriyet, Posta, Fanatik gazeteleri ile Kanal D, CNN Türk, D-Smart, Doğan Haber Ajansı (DHA) ve Yaysat markaları, 7 yıldır yine Doğan Grubu’ndan aldığı Milliyet ve Vatan gazeteleri ile medya sektöründe de faaliyet gösteren Demirören Grubu’na geçecek.

Milangaz ve Likidgaz markalarıyla kamuoyunda bilinen Demirören Grubu’nun iş dünyasındaki varlığı 1956 yılında kurulan Oto Kolaylık şirketiyle başladı. 1972 yılında Milangaz’la enerji sektörüne adım atan grup 1996’da Dem-Al adlı Türkiye’nin ilk otoğaz firmasını bünyesine kattı. Holding özellikle LPG sektöründe çok sayıda şirketin (Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz) sahibi konumunda. Grup son alarak Türkiye’de faaliyet gösteren Fransız Total’in Türkiye birimini Nisan 2016’da bünyesine katarak akaryakıt dağıtım sektöründe de önemli aktörlerden biri oldu. Grubun faaliyet gösterdiği sektörler arasında enerji, turizm, medya, sanayi, eğitim, inşaat ön plana çıkıyor.

ERDOĞAN DEMİRÖREN İNEGÖLLÜ
 
Demirören Grubu’nuda Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Erdoğan Demirören yürütüyor.

Demirören, 28 Ağustos 1938 tarihinde İnegöl’de dünyaya geldi.

Demirören, Sirkeci’de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması konusunda faaliyet gösteren Kolaylık Oto’nun kurucusu Babası Şükrü Demirören’in 1957 senesinde vefat etmesiyle, genç yaşta aile işlerini devralmak zorunda kaldı.

Daha sonra birçok farklı sektörde faaliyet göstererek Demirören Holding’in büyümesini sağladı.

Erdoğan Demirören’in oğlu Yıldırım Demirören halen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığını yürütüyor.

Yıldırım Demirören bir dönem Beşiktaş Kulübü başkanlığı da yapmıştı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X