Mimarlık öğrencileri tarihi yaşatmak için çalışıyor

Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 4. sınıfta öğrenim gören 50 öğrenci ve 5 öğretim görevlisinden oluşan bir heyet, Orhaneli Belediyesi’nin katkılarıyla ahşap evler üzerinde 5 günlük bir çalışma gerçekleştirmek üzere ilçeye geldi.

Mimarlık öğrencileri tarihi yaşatmak için çalışıyor

OSMAN SAK

Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Özlem Aydın, öğrencilerin gruplara ayrılarak seçilen 4 ahşap evde, evlerin belgelenmesi, yaşatılması ve ilçeye kazandırması süreçlerine katkı sağlayacaklarını ifade ederken, tescilli 4 geleneksel yapı ile ilgili 2016–2017 içinde yapılan çalışmalara ait sergi açıldı.

Geleneksel yapılara ait finans bulunması için Orhaneli Belediyesi ile Gebze Üniversitesi’nin ortak çalışma sürüdüğünü belirten Aydın, 2017–2018 yılı içersinde 4 geleneksel yapı ile ilgili çalışmalar yapıldığını ve böylece Orhaneli’nde 8 geleneksel yapının belgeleneceğini söyledi. Aydın, çeşitli kurumların işbirliğiyle ilçenin kültürel mirasının korunması, kültürel sürekliliğine ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunulacağını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X