Moody’s’ten seçim ertesi değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerindeki düşüşün Türkiye’nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu bildirdi

Moody’s’ten seçim ertesi değerlendirme

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) döviz rezervlerindeki düşüşün Türkiye’nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu bildirirken, Türk Lirası’nı (TL) desteklemek için yapılan ‘müdahalenin’ Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ve şeffaflığı üzerinde yeni soru işaretleri doğurduğunu da vurguladı.

Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s not derecelendirme niteliği olmayan bir rapor yayımladı. Raporda, ”Türkiye’nin döviz rezervlerindeki erozyon kredi notu açısından negatif ve Merkez Bankası’nın Türk Lirası’nı desteklemek için rezervleri kullanması Merkez Bankası’nın şeffaflığı ve bağımsızlığı üzerindeki soru işaretlerini yeniliyor” ifadeleri yer aldı.

Moody’s notundaki bir başka ifadede ise, ”TL’yi desteklemek için yapılan müdahale Merkez Bankası’nın uzun zamandır uyguladığı serbest kur rejimine aykırı, şeffaflık ve bağımsızlık konusunda yeni soru işaretleri doğuruyor” denildi.

Türkiye’deki finansal piyasalarda yaşanan düşüş ve resesyona yönelik belirsiz politika reaksiyonunun sermaye çıkışı riskini artırdığı dile getirilen raporda, seçim sonuçlarının Türkiye’deki makroekonomik politikaları büyük oranda belirleyeceği iddia edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X