Muhteşem dostluğun filmi çekilmişti… Gala tarihi belli oldu

Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç’ta milyonların gönlünde taht kuran Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesi bu yıl belgesel filme alınmıştı. Filmin galası 22 Eylül’de Eskikaraağaç meydanına kurulacak açık hava sinemasında gerçekleştirilecek.

Muhteşem dostluğun filmi çekilmişti… Gala tarihi belli oldu

Burak Doğansoysal yönetmenliğinde filme alınan hikaye Eskikaraağaç’ta yaşayan Adem Yılmaz’ın bir leylek olan dostluğunu beyaz perdeye taşıyor. Eskikaraağaç Mahallesi’nde Karacabey Belediyesi’nin katkıları ile hazırlanan belgesel filmin galasında 22 Eylül Pazar akşamı saat 20.00’da mahalle meydanına kurulacak açık hava sinemasında gerçekleştirilecek.

Filmin yapımcılığını Akın Esgin üstlenirken perde arkasında sanat yönetmenliğini Gökben Şaş yapmıştı. Belgeselin danışmanlığını ise hikayeyi ortaya çıkaran doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş gerçekleştirdi.

aw803634_02.jpg

Filmin tasarım sürecini yöneten Özgür Ahmet Köse ise ulusal çapta düzenlenen poster tasarım yarışmasında jüri başkanlığını da üstlenmişti. Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerine ilan edilen afiş tasarım yarışması sonucunda gelen yüzlerce afiş arasından Ömer Köse’nin tasarımı birinci seçildi ve filmin ulusal ve global tanıtımında kullanıldı.

aw803634_01.jpg

Filme görülmemiş gala

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan çekimlerin başlangıcında Eskikaraağaç’ta kurulan sete yaptığı ziyarette basın açıklamasında filmin galasının Eskikaraağaç’a çok yakışacağını belirtmiş, film ekibi de galayı burada yapacağını duyurmuştu.

Ve son yapılan duyuru ile filmin galasının 22 Eylül 2019 Pazar günü Uluabat Gölü kıyısındaki ‘leylek köyü’nde gerçekleştirileceği öğrenildi.

Eskikaraağaç Mahallesi’nin meydanında kurulacak açık hava sinemasında köyün doğasına uygun bir atmosfer oluşturularak izleyenlere sunulacak. Filme sanat camiasından da pek çok ismin katılması beklenirken, tüm sanat ve doğaseverlerin galaya davet edildiği ifade edildi.

aw803634_13.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X