Onbinler teröre karşı yürüdü

Son dönemde yaşanan terör saldırılarına tepki amacıyla on binlerce vatandaş, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” sloganıyla Sıhhiye Meydan’ından Ulus’taki ilk meclise yürüdü.

Onbinler teröre karşı yürüdü

Binlerce kişinin dev Türk bayrağını hep birlikte taşıdığı etkinlik, ilk meclis önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Hafta başında 14 işçi ve işveren örgütünün çağrısıyla her kesimden vatandaş, öğle saatlerinden itibaren Türk bayrakları ile Sıhhiye Meydanı’nda buluştu.

Farklı güzergahlardaki 7 noktada yapılan üst aramasının ardından alana alınan vatandaşlar, saat 16.40’tan itibaren Atatürk Bulvarı üzerinden Ulus’taki ilk meclise doğru “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet”, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez”, “Kahrolsun PKK” sloganları ve tekbirlerle yürümeye başladı.

Ankara Adliyesi önüne TIR’la getirilen uzunluğu bin 500, genişliği 7 metre olan dev Türk bayrağı, yürüyüşün başlamasının ardından vatandaşlarca elden ele coşkulu bir şekilde taşındı.

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN 

Yürüyüşün en önünde TOBB, Memur-Sen, Türk-İş, Türkiye Kamu-Sen, TZOB, TÜSİAD, MÜSİAD, Türkiye Barolar Birliği ve Hak-İş’in de aralarında bulunduğu 14 işçi ve işveren örgütünün yöneticileri yer aldı.

Yürüyüşün tertip komitesi görevlilerince dağıtılan düdükleri çalarak ve Türk bayraklarını sallayarak Atatürk Bulvarı üzerinde Ulus’taki ilk meclise varan vatandaşlar, burada toplandı. Burada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

“Gün, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki işçi ve işveren örgütü yöneticileri hep birlikte ilk meclisin Ulus Meydanı’na bakan balkonuna çıktı.

Hisarcıklıoğlu, burada yürüyüşü tertip eden 14 işçi ve işveren örgütü adına bildiri okudu.

Yürüyüşe katılan herkesin ülkenin, milletin, devletin birliğine ve bütünlüğüne sahip çıktığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Hep birlikte teröre karşı milli bir duruş sergilendi, milletimizin kardeşliğini gösterdiler. Bugün burada olan bizler, farklı dünya görüşlerine, farklı düşüncelere sahibiz. Ama ortak noktalarımız var. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, hepimiz bu ülkenin sevdalısıyız. Vatanımız, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz, bugünümüz, yarınımız hedefteyken sessiz kalamayız. Bizi bize, komşuyu komşuya, kardeşi kardeşe düşman etmeye çalışanlara karşı sessiz kalamayız. Bir tarafta terör belasını hep birlikte yaşarken, toplumda her geçen gün kutuplaşma artarken, akıl ve vicdan tutulması karşısında sessiz kalamayız. İşte bu yüzden her görüş ve düşünceden, toplumun tüm kesimlerinden mahşeri bir kalabalık bugün burada. Birliğimizin ve bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı bayrağımızı alıp buraya geldik. Milletimizin kardeşliğini korumak için buraya geldik. Ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyunu boşa çıkarmak için buraya geldik. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için buraya geldik. Huzura kastedenlere karşı tek yürek olduğumuzu göstermek için buraya geldik. Toplumsal barışa güç vermek ve kırılan umutları yeniden yeşertmek için buraya geldik. Farklılıklarımıza değil, ortaklıklarımıza, umut dolu geleceğimize odaklandık.”

Terörü lanetlediklerini kardeşliğe sahip çıktıklarını hep birlikte “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” dediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, konuşmasına söyle devam etti:

“Şimdi Türkiye Cumhuriyeti devletinin temellerinin atıldığı meclisteyiz. Yürüyüşün burada sonuçlanması son derece önemli bir mesajı içermekte. Bu milletin birlikte yaşama iradesinin ilk timsali olan kurucu meclisteyiz. Aziz milletimiz, gün, demokrasimize, birliğimize ve birbirimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte bugün sağduyumuzu ortaya koyduk. Hep birlikte bugün vicdanımızın sesine kulak verdik. Bu ülkenin vatandaşı olmanın bilinciyle bir araya geldik. Bundan sonra da bu kararlı birlikteliğimizi sürdüreceğiz. Kalbini öfkeyle dolduranların değil, yüreği kardeşlik ve barışla çarpan insanların sesi olacağız. Teröre tepki göstermek adına vatandaşlarımızı rencide edecek, kardeşliğimize zarar verecek her tür eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Bu millet terörün karşısında. Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Birlik, beraberlik içinde geleceğe kararlılıkla yürümek istiyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız, birbirimizin kardeşiyiz. Bu vatan, bu ülke, bu bayrak hepimizin. Hep birlikte Türkiye’yiz.”

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun okuduğu bildirinin ardından etkinlik son buldu. Yürüyüş dolayısıyla trafiğe kapatılan yollar kademeli olarak açıldı.

6 bin polis görevlendirildi

Emniyet yetkililerinde alınan bilgiye göre, yürüyüşe yaklaşık 70 bin kişi katıldı. İl dışında da 125 araçla Ankara’ya gelindi.

Yürüyüş boyunca olası provokasyonların önüne geçilmesi için etkinlik çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Sıhhiye Meydanı’nda güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.

Havadan polis helikopteri yürüyüşün güvenliğini kontrol ederken, yürüyüş güzergahında atlı polisler bulunduruldu.

Başta çevre iller olmak üzere yurdun birçok ilinde vatandaşlar, yürüyüşe katılmak için Ankara’ya geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürüyüş güzergahının çeşitli noktalarında vatandaşlara su ikram edildi.

Yürüyüşün sonunda ilk meclisin önüne gelen çok sayıda vatandaş burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yürüyüşe Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’ın yanı sıra Doğu ve Güneydoğu’daki görevleri sırasında yaralanan bazı gaziler de katıldı.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ilk meclisin kapısında bekledikleri sırada yürüyüşte görevli bir kişiyle Gökçek’in korumaları arasında kısa süreli arbede yaşandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X