Önce depreme dayanıklı olup olmadığına bakın

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Nazmi Şahin, ”Konut alırken fiyatına, cephesine, salonuna ve mutfağına bakmak yetmiyor.

Önce depreme dayanıklı olup olmadığına bakın

Ev alırken mutfağından önce depreme dayanıklılığına bakılmalı” dedi. Şahin, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin 20. yılı dolayısıyla değerlendirmelerde bulundu.

Konut alırken genellikle fiyatına ve cephesine bakıldığına dikkati çeken Şahin, ”Konut alırken fiyatına, cephesine, salonuna ve mutfağına bakmak yetmiyor. Ev alırken mutfağından önce depreme dayanıklılığına bakılmalı.

Binanın kimler tarafından, nasıl yapıldığı, yapı denetimli olup olmadığı ve depreme dayanıklılığı göz ardı edilmemeli. İkinci el, hatta sıfır araba alırken bile araştırıyoruz. Hangi araba az yakıyor, hangi araba daha konforlu, ikinci el ise boyasını, motorunu uzun uzun inceliyoruz ancak milyon liralık ev alırken bu özeni göstermiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X