Ordudan ayrıldı, manda sütü satıyor

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nden mezun olduktan sonra TSK’da 12 yıl sözleşmeli hizmet veren Berkay Yağcı (42), yüzbaşı rütbesindeyken kendi isteğiyle ordudan ayrılarak memleketi İznik’e yerleşti.

Ordudan ayrıldı, manda sütü satıyor

 

Ordudan ayrıldı, manda sütü satmaya başladı

Babasının manda çiftliğini devralan Yağcı, ürettikleri manda sütünü büyük gıda firmalarına satıyor. Kapasiteyi giderek artıran Yağcı, 4 yıl içerisinde İstanbul’daki gıda üretimi yapan firmalara manda sütü ve yoğurt tedarik etmeye başladı. Yağcı, ‘5 yıl önce hava kuvvetlerinden ayrıldım. Babamın 2001 yılında kurduğu manda çiftliği serüvenine ben de dahil oldum. Yaklaşık 4 yıldır İstanbul’un büyük gıda firmalarına  manda sütü sağlamaktayız. Onlar da manda sütünü sütlü tatlıya çevirerek müşterilerine arz ediyorlar’ dedi.
Yüzbaşı Berkay Yağcı’nın babası Feridun Yağcı ise manda sütünün yararları hakkında bilgi verirken, ‘2001 yılından bu yana manda sektöründeyim. Devlet desteği ile çiftlik kurdum, makineler ile manda sütü sağmaya başladık. Manda, bağışıklık sistemi güçlü bir hayvandır. Sütünde de bu enzimler mevcuttur. Özellikle bronşit ve astıma çok büyük faydası vardır. İnsanlarda bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi tüm hastalıklara karşı da direnç sağlıyor’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X