Osman Ak okul polislerine özel talimat verdi

Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, ‘Güvenli okul güvenli eğitim’ projesi kapsamında okullarda görev yapacak okul polisleri için özel talimatlar hazırladı.

Osman Ak okul polislerine özel talimat verdi

Okullarda görev yapacak polis memurlarına dağıtılan talimatlarda polis memurların okul içinde ve okul dışında dikkat etmeleri gereken kurallara yer verildi.

İHA’nın haberine göre, Bursa İl Emniyet Müdürü Osman AK, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Güvenli okul güvenli eğitim’ projesi kapsamında okullarda görev yapacak kolluk kuvvetleri için bir dizi talimat hazırladı.

Osman Ak’ın özel imzasıyla hazırlanan ve polis memurlarına dağıtılan talimatlarda görevli memurun okul içinde ve okul dışında; öğrenci, veli ve okul yönetimi ile ilişkilerine ve uyması gereken kurallara dikkat çekildi. 

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR…

Okul polisi konusunda son derece hassas davranan Emniyet Müdürü Ak, hazırladığı talimatlarda görevli memurların mesai saatleri, kılık kıyafetleri, okul yönetimi ve öğrencilerle iletişimine kadar birçok konuya değindi. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında da okullarda görevli polis memurlarına büyük görev düştüğüne talimatlarda da yer veren Ak, bu konuda özellikle özveri istedi. 

827 OKUL…

Polis bölgesinde bulunan toplam 827 okulun güvenliğinden sorumlu olduklarına dikkat çeken Ak, hedef ve analiz başlığıyla oluşturduğu bölümde ise daha sağlam bir gelecek için kendilerine büyük sorumluluk düştüğünü kaydederek herkesin bu konuda elinden gelenin en iyisini yapması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan yine Osman Ak talimatıyla okullarda herhangi bir acil duruma müdahale edecek kriz ekipleri oluşturuldu. Bu ekipler verilecek eğitimlerin ardından okullarda meydana gelen herhangi bir acil duruma ilk müdahale edecek ekipler olarak göreve başlayacak. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X