Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi kadına şiddeti kınadı

Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi, son dönemde artan ‘kadına şiddet’ olaylarına dikkat çekti.

Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi kadına şiddeti kınadı

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer, Osmangazi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Meryem Civelek ve Kadın Meclisi üyeleri yer aldı. Eşer, kadına yönelik sözlü veya fiili her türlü şiddeti kınadıklarını ve şiddet olaylarının önüne geçmek için mücadele edeceklerini ifade etti.

Kadın Meclisi Başkanı Meryem Civelek ise, geçtiğimiz günlerde Mersin’de hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın acısı dinmeden birçok kadının daha benzer şekilde hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, “Kızlarımıza ve kadınlarımıza yönelik her türlü şiddet olayını kınıyoruz. Şiddet, kadın ya da erkek ayrımı gözetmeksizin ülkemizin ortak belası haline gelmiş bulunuyor. Erkeğin eşine, ebeveynin çocuklarına, büyüklerin küçüklere, öğretmenlerin öğrencilerine uyguladıkları en yaygın şiddet türü ise psikolojik şiddettir. Fiziki şiddetin kaynağı da ruhi şiddettir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X