ÖSO’ya ültimatom

Yaklaşık 80 farklı birlik ve grubun oluşturduğu Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO), Suriye lideri Esad’dan ültimatom gibi açıklama geldi.

ÖSO’ya ültimatom

Esad, “ÖSO ya teslim olur ya saldırıya uğrar”dedi.

Suriye’de süren iç savaşın en önemli aktörlerinden olan  Özgür Suriye Ordusu’na yönelik Devlet Başkanı Beşar Esad’dan “ Teslim olur ya saldırıya uğrar” açıklaması geldi. 

Rus televizyon kanalı NTV’ye konuşan Esad, ülkenin kuzeyindeki Türkiye destekli silahlı grupların kontrol ettiği bölgeleri uzlaşma ya da güç yoluyla ele geçireceklerini söyledi. Suriye lideri, “İki yol seçtik: İlk ve en önemli olanı, uzlaşma…

İkinci yol ise teslim olmaz ve barış yapmayı reddederlerse, teröristlere saldırmak. Onlarla savaşacağız ve kontrolü güç yoluyla alacağız. Bu bizim için kesinlikle en iyi seçenek değil ama ülkenin kontrolü almanın tek yolu” dedi. 

RUS ASKERİ KALACAK

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya ile işbirliği konusuna da değindi. Suriye ve Rusya arasındaki dostluğun 60’tan fazla yıldır devam ettiğini söyleyen Esad, Rusya ile ilişkilerde iki temel opsiyonun olduğunu belirtti.

Suriye lideri, “Öncelikle Suriye ve Rusya teröre karşı mücadeleye ve dünyanın neresinde olursa olsun onu yenmeye odaklanıyor. Bu ilk opsiyonumuz ve hedefimiz’ ifadelerini kullandı.

RUSYA’NIN VARLIĞI ÖNEMLİ’

İkinci opsiyonun uzun vadeli olduğunu kaydeden Esad, ‘Rusya, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra kaybedilen küresel dengenin onarılmasında çok önemli rol oynuyor. Dünyada güç dengesinin yeniden sağlanması için Rusya’nın Suriye, Ortadoğu ve dünyanın diğer yerlerindeki askeri ve politik varlığı çok önemli’ yorumunda bulundu.

Bunun sadece Rusya ve diğer küresel güçler için değil Suriye gibi küçük ülkeler için de önemli olduğunu kaydeden Esad, ‘Rusya’dan tüm seviyelerde beklediğimiz şey, teröre karşı mücadele ve küresel güç dengesi’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X