Palamut fiyatı 5 TL’ye düştü

Denizlerde av yasağının kalkmasının ardından Karadeniz’de palamut bolluğu yaşanmaya başladı.

Palamut fiyatı 5 TL’ye düştü

Bol miktarda avlanan palamutlar tezgâhları doldururken, havaların sıcak olması satışları olumsuz yönde etkiliyor. Birkaç gün öncesine kadar tanesi 7,5-15 TL arasında satılan palamutların tanesi 5 TL’ye kadar gerilerken, balıkçılar havanın soğumasını bekliyor.

Balıkçılardan Yakup Bektaşoğlu, bugünlerde özellikle palamut avının çok olduğuna dikkat çekerek sezon öncesi tahminlerin tuttuğunu söyledi. Bol miktarda avlanan palamutun havaların sıcak olması nedeniyle çok fazla rağbet görmediğini kaydeden Bektaşoğlu, fiyatlarında ilk günlere göre düştüğünü kaydetti.

Bektaşoğlu, “Palamut coştu. İnanın bir hafta sonra denizden karaya balık atlayacak. Böyle bir bolluk var. Fiyatlarımız 5 ile 7,5 TL arasında değişiyor. Bir daha ki haftaya fiyatların daha da aşağı düşmesini bekliyoruz” dedi. Balıkçılardan Serdar Korkmaz da, 40 yıldır ilk bu kadar bol palamut gördüğünü ifade ederek, yavaş yavaş istavrit de çıkmaya başladığını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X