Pazarda fiyatlar uçtu

Her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da sebze ve meyve fiyatları arttı. Bu kez gerekçe, kur ve ham petrol kaynaklı akaryakıt zamları ve artan dış talep…

Pazarda fiyatlar uçtu

ASLIHAN AYDIN

Ramazan ayı nedeniyle meyve ve sebze fiyatları yüksek fiyatlarda seyrediyor. 

İhsaniye’deki cumartesi pazarında çilek 5-7, kayısı 5-10, elma 3-4 lira, yenidünya 6-8, şeftali ve nektarin 7-8, üzüm 12-15, kiraz 7-12, kavun 6-7 lira arasında değişen fiyatlardan satıldı. Üzerine 3-4 lira arasında değişen etiket konulan karpuzun genellikle dilimlenerek satılması dikkat çekti. Pazarcılar, karpuzun ramazandan sonra ucuzlamasını beklediklerini dile getirdi. Geçen hafta 12 liraya satılan dutun fiyatı, 8 liraya gerilerken, eriğin fiyatı da 2-4 liraya kadar indi. Meyvede olduğu gibi sebzede de yüksek fiyatlar dikkat çekti. Barbunya 7-10, patlıcan ve kabak 3-4, dolmalık biber 4-5, fasulye ise 7-8 liradan alıcı bekledi. Mevsim sebzelerinden enginar, büyüklüklerine göre 3-5 tanesi 10 liradan satıldı. Domatesin kilosu ise 2-4 lira arasında değişti.

MEVSİME GÖRE PAHALI

Pazarcı Mehmet Özdemir, fiyatların tavan yaptığını belirterek, “Ramazan ayının gelmesi ve benzindeki yükseliş zamma neden oldu. Bunun dışında geçen hafta yağan yağmurlar meyveleri mahvetti. Özellikle kiraza zarar verdi. 8 liralık Napolyon kirazı 12 liraya çıktı. Sebzeler de mevsimine göre pahalı” dedi. Özdemir, Arap ülkelerinden gelen talebin de meyve fiyatlarındaki yükselişte etkili olduğunu ifade etti. Pazarcı Suat Toktaş da, bir ay sonra fiyatların düşeceğini ifade ederek, ramazanda tarlada çalışan insan sayısının azaldığını kaydetti.

LİMON FİYATLARI UÇTU

İhsaniye pazarında limonun tanesi 1-2 liradan satıldı. Pazarcı Şefik Akman, aldıkları yerde kasa fiyatının iki katına çıktığını belirterek, “Rusya ve Arap ülkelerinden talep var. Yeni limonlar da henüz çıkmadı. O yüzden fiyatlar yükseldi” dedi. Havucun kilogram fiyatı da son bir ayda, 2 liradan 5 liraya çıktı. Soğan ve patates ise 3-4 kilosu 10 liradan tezgahlarda yerini aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X