Rahatça uyuyabilmenin yolları

Günümüzde her geçen gün daha fazla insan uyumakta zorluk çekmekte. Stres, kişisel sorunlar, günlük endişeler ve kötü beslenme uyku sorunlarının nedenlerinden bazılarıdır.

Rahatça uyuyabilmenin yolları

Odanızın Yeteri Kadar Işık Aldığına Emin Olun

Işık odanızdaki en önemli faktörlerden birisidir. Doğal ve yapay ışığınızın dengeli bir şekilde odanızda bulunduğuna emin olun. Odanızın günün belirli saatlerinde gün ışığı aldığına emin ol. Bu durum çok önemlidir; çünkü gün ışığı sayesinde odanızdaki mikro organizmalar ölür.

Yapay ışığınızın ise bütün odanızı güzel bir şekilde aydınlattığından emin olun. Mesela kitap okurken sizi ışık rahatsız etmemeli. Yanınızda da uyumadan önce açabileceğiniz, size güzel bir loş ışık sağlayan bir gece lambası bulundurun.

uyku1.jpg

Odanızı Bitkilerle En Uygun Hale Getirin

Bitkiler sadece estetik olarak güzel durmaz, aynı zamanda odanızın daha ferah olmasını sağlar ve odanızda temiz bir havaya sahip olursunuz. Hepimizin bildiği gibi bitkiler havaya saldığımız karbondioksit’i oksijene dönüştürürler. Bu demektir ki, bitkiler odanızdaki havanın kalitesini arttıracak. Çoğu insan büyük bitkileri odalarında bulundurmak istemezler, bu yüzden ufak saksıdaki bitkiler tam size göre olacaktır.

uyku2.jpg

Elektronik Eşyalarınızın Düzenli Olduğundan Emin Olun

Odanızda elektronik eşyaların olması, rahat hissetmenize sebep olabilir. Fakat odanızda dağınık bir şekilde bulunuyorsa, bu durum sizin büyük ihtimalle rahatsız hissetmenize sebep olacaktır. Bu yüzden elektronik cihazlarınız için belirli yerler seçin ve onları o belirli yerlerde tutmaya özen gösterin.

Eğer odanızda elektronik teller bulunuyorsa, bu telleri renklendirebilir ve her rengin ona özel bir yerde durmasını sağlayabilirsiniz. Odanız bu şekilde daha düzenli olacaktır ve bu düzen sizin odanız da rahat hareket etmenize sebep olacaktır.

uyku3.jpg

Odanız Ses Geçirmemeli

Uyku uyumanıza engel olacak şekilde dışarıdan sesler geliyordur illa. Bunlar köpek havlaması, korna sesleri veya diğer evlerden gelen sesler olabilir. Bu yüzden odanızın ses yalıtımına sahip olması önem taşıyor.

Eğer duvarınız inceyse; duvara sesin gelmesini engelleyen eşyalar yapıştırabilirsiniz, bunun sayesinde rahat bir gece uykusu çekebilirsiniz. Bu çözüm ses yalıtımı yaptırmaktan çok daha ucuz olacaktır.

uyku4.jpg

Rahat Edebileceğiniz Bir Yatak Alın

Farklı çeşitlerde yatak desenleri ve stilleri mevcut, şuan da odanızda bulunan yatak isteklerinizi karşılayamıyor olabilir. Eğer bütçeniz buna yeterse, sizi çok daha rahat ettirebilecek ve uyku kalitenizi arttıracak bir yatak almayı tercih edebilirsiniz.

İnternet üzerinde de araştırmalar yaparak, kendinize uygun bir yatak bulabilirsiniz. Belki de internet üzerinden alışveriş yaparak, istediğiniz yatağı çok daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Unutmayın ki isteğinize göre bir yatak mutlaka vardır, bu yüzden ilk bulduğunuzu hemen almayın.

yatak.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X