Sahil işgaline geçit yok

Büyükşehir Zabıta’sı, Mudanya, Güzelyalı ve Gemlik sahillerini işgal edip buralarda faaliyet gösteren işletmelere yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

Sahil işgaline geçit yok

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, Mudanya, Güzelyalı ve Gemlik sahillerini işgal edip buralarda faaliyet gösteren işletmelere yönelik operasyonlarına devam ediyor. Bu anlamda, kıyı şeridini kapatarak izinsiz olarak vatandaşlara şezlong kiralayan, ilgili kanuna muhalefet ederek sahilleri işgal eden işletmelerin malzemelerine el konuldu. İşletmeler hakkında cezai işlem uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mudanya, Güzelyalı ve Gemlik-Kumla sahillerinde yaya yolu işgalleri olduğu ve özellikle işletmelerin plajlara şezlong koyarak halkın denize girmesini engellediği, kıyı kanununa muhalefet ederek sahil bandını işgal ettiği yönünde vatandaşlardan yoğun şikayetler aldı. Bunun üzerine harekete geçen yetkililer, Bursa Valiliği nezdinde girişimlerde bulundu. Valilik ise kıyı kanununa muhalefet ederek sahillerde işgale sebebiyet veren işletmelere yasal yaptırım uygulanması ve işgallerin kaldırılmasının sağlanması yönünde karar aldı. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediye zabıta ve ilçe emniyet müdürlüğü ekipleriyle birlikte sahil denetimini artırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Esat Yalman, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatı doğrultusunda sahillerde gerekli uyarıların yapıldığını ve teşkilat olarak hiçbir yerde sahil işgallerine geçit vermeyeceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X