Sahte para uyarısı

Palandöken, kurbanlık satışlarının arttığı canlı hayvan pazarlarında dolandırıcılık vakalarının yaşandığını belirterek, ”Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız özellikle kurbanlık alışverişinde sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı” ifadesini kullandı.

Sahte para uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, Kurban Bayramı’na az bir süre kala alışveriş yoğunluğu yaşanan pazar yerlerinde yaşanabilecek dolandırıcılıklara karşı vatandaşları uyardı.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda piyasaya 20 milyar liranın girmesinin beklendiğine işaret eden Palandöken, üreticilerin emeğinin boşa gitmemesi için pazar yerlerindeki denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

DENETİMLER SIKLAŞTIRILMALI

Palandöken, kalabalık pazarlara giden dolandırıcıların sahte paralarla alışveriş yaparak piyasaya bu paraları sürdüğüne dikkati çekerek, ”Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız özellikle kurbanlık alışverişinde sahte paraya karşı çok dikkatli olmalı. Bayram arifesinde kalabalık satış noktalarında zabıta ve polis ekipleri tarafından yapılan sahte para denetimleri sıkılaştırılmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Emniyet güçlerinin de kurban satıcılarını sahte paraya karşı bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, ”özellikle bayram arifesinde pazarların yoğunluğundan faydalanmak isteyen dolandırıcılara fırsat verilmemeli” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X