Sanat dünyası depremzedeler için tek yürek

Elazığ’da yaşanan depremin ardından harekete geçen sanat dünyasının ünlü isimleri, depremzedeler için yardım kampanyaları başlattı.

Sanat dünyası depremzedeler için tek yürek

BURSA KONSERLERİNİ ERTELEDİLER

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6.8 şiddetindeki deprem Türkiye’yi büyük üzüntüye boğdu. Depremzedelere yardım etmek için harekete geçen ünlü isimlerin başında gelen Haluk Levent, haberi Bursa konseri sırasında sahnede aldı. Seyircisinden özür dileyerek konserini ileri bir tarihe erteleyen Levent, başkanı olduğu AHBAP Derneği’nin Elazığ ve Malatya’daki üyeleriyle koordine oldu. Bursalılardan izin isteyen Levent, ‘Maalesef haberler kötü. Ben Ahbap başkanı olarak görevime gideyim’ dedi. Yeni Türkü grubu da Bursa konserini ileri bir tarihe erteledi.

UYUMADI, BOT VE MONT GÖNDERDİ

Depremzedeler için vakit kaybetmeden ilk harekete geçen ünlü isim Demet Akalın oldu. Gece boyunca uyumayan Akalın, tuttuğu kamyonetle bölgeye bulabildiği kadar bot ve mont gönderdi. Akalın, ‘Ben kamyonetimi tuttum. Üsküdar Belediyesi’nin tırına teslim ediliyor. Uyuyan dostların canı sağ olsun’ diyerek bu konuda duyarlılık göstermeyen meslektaşlarına da sitem etti.

FIRSATÇILIKTAN ÖLECEKLER…

Dün ilk uçakla Elazığ’a giden popçu Yusuf Güney ise deprem bölgesine ulaşmadan önce çok sayıda battaniye mont ve bot almak için alışverişe çıktı.
Ancak 30 liralık battaniyeyi kendisine 120 liraya satmak isteyen fırsatçı esnafa sitem eden Güney, “Bu zor zamanda İstanbul’dan Elazığ’a yardıma gelmişim. İnsanlar soğukta kalmış, o fırsatçılıktan ölecek…’ dedi. Güney, satın aldığı yardım malzemeleriyle birlikte depremzedelere koştu.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Usta sanatçı Yılmaz Erdoğan, yardımseverlerin depremzedelere ulaştırmak istedikleri çeşitli eşyaları Beşiktaş Kültür Merkezi’ne, Mert Fırat ta ortağı olduğu Das Das Sahnesi’ne getirilmesini duyurdular. Sahibi oldukları sanat merkezini birer yardım toplama noktasına dönüştüren ünlü sanatçılar, tüm hayranlarını deprem bölgesi için deste kolmaya davet etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X