Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey hayatını kaybetti

Oyuncu, ses sanatçısı ve eski manken Hülya Yiğitalp’in, uzay mühendisi olan en büyük oğlu Yiğit Tokbey, Amerika’da yaşamını yitirdi. SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisi olarak çalışan Yiğit Tokbey 31 yaşındaydı.

Sanatçı Hülya Yiğitalp’in uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey hayatını kaybetti

Amerika’nın California Eyaleti’nde meydana gelen zincirleme kazada, genç Türk uzay mühendisi yaşamını yitirdi. Çok sayıda aracın karıştığı kazada hayatını kaybeden kişinin Sanatçı Hülya Yiğitalp’in büyük oğlu Yiğit Tokbey olduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamada; “SpaceX mühendisi Yiğit Tokbey, Orcutt yakınlarında çok aracın çarpışması sonucu hayatını kaybetti. Tobey, SpaceX’te Kıdemli Fırlatma Mühendisiydi. Kazanın kesin nedeni ise halen araştırılıyor.” denildi.

Sanatçı Hülya Yiğitalp'in uzay mühendisi oğlu Yiğit Tokbey hayatını kaybetti - 1

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir Amerikalı uzay taşımacılığı şirketinde fırlatma mühendisi olarak görev yapan Tokbey’in çalıştığı şirketin Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarını bünyesinde bulundurduğu öğrenildi.

Hülya Yiğitalp ile iş insanı Rıfat Tokbey’in üç çocuğundan biri olan Yiğit Tokbey’in cenazesi, işlemlerin tamamlanmasının ardından Adana’da toprağa verilmek üzere Türkiye’ye getirilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X