Seferler artırılınca beklemeler uzadı

BursaRay’da haftaiçi sıkışıklığı önlemek için sabah ve akşamları artırılan seferler, sinyalizasyon sorununu tetikledi. Bazı istasyonlarda 3 dakikaya kadar çıkan ”dolu vagonlarda bekleme” sorununu, yeni sinyalizasyon ihalesi çözecek.

Seferler artırılınca beklemeler uzadı

Kent merkezindeki ulaşım yükünü sırtlayan BursaRay, son dönemde hızla artan yolcu kapasitesiyle birlikte ortaya çıkan ‘yoğunluk’ ve ‘bekleme’ sorunlarını çözmeye çalışıyor. 2000 yılında 1 milyon 300 bin kişilik şehir nüfusuna hizmet vermeye başlayan BursaRay, nüfusun 3 milyonu aştığı 20 yıllık süreçte sistemlerini/vagonlarını güncelledi, ancak iş günlerinde sabah ve akşamları yaşanan sıkışıklığı kalıcı şekilde gidermek mümkün olmadı.

SEFER SAYISI ARTIRILDI AMA…

Vatandaş özellikle son dönemde dolu vagonlara binememekten ve istasyonlarda beklemekten muzdarip… Sabahları yüzbinlerce kişinin aynı anda işe/okula gitmesi ve akşam aynı saatlerde dönülmesi nedeniyle yaşanan yoğunluk, bir süredir BursaRay serferlerinin sayısını artırarak hafifletilmeye çalışılıyor. Sabah ve akşam konulan ek seferlerin vagonlardaki sıkışıklığı nispeten azalttığı, ancak başka bir sorunu tetiklediği belirlendi.

SİNYALİZASYON İHALESİ ÇÖZÜM OLACAK…

BursaRay sinyalizasyon sisteminin sefer artışlarına uyum sorunu yaşadığı ve bazı duraklarda vagonları zorunlu olarak beklemeye aldığı bildirildi. Yolcular 1-3 dakikayı bulan sürelerde dolu vagonlarda bekletiliyor ve geçiş sinyali gelmeden istasyondan hareket edilemiyor. Yetkililer, ‘yoğunluğu’ hafifletmek için üretilen çözümün ‘bekleme’ sorunu yaratması üzerine yeni bir sinyalizasyon ihalesine çıkıldığını anımsatarak, kalıcı çözüm için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X